Recent comments

Friss Hírek

Nehéz dolgunk lesz

Massimiliano Allegri szerint szó sincs arról, hogy egyszerű formalitás lenne a Chievo elleni bajnoki, az edző kemény mérkőzésre számít a veronaiak ellen.


A Juventus vasárnap délután látja vendégül a Serie A jelenleg 17. helyezettjét, Allegri szerint azonban a tabellán elfoglalt pillanatnyi helyezéstől függetlenül nem szabad leírni a Chievo csapatát, az októberben a csapat élére kinevezett Rolando Maran ugyanis véleménye szerint remek munkát végez a veronaiaknál.

„Egyértelműen nem lesz olyan könnyű dolgunk mint azt mindenki hiszi. A Fiorentina ellen még 1-1-es állásnál is voltak jó lehetőségeik, nincsenek rossz formában. Maran egy kiváló edző, aki remekül felkészíti csapatát, elsősorban kontrákból szoktak veszélyesek lenni. Nagy iramban kell játszanunk, technikai szinten kell felülmúlnunk őket.”

A Roma múlt heti botlásával a Bianconeri előnye 5 pontra duzzadt a tabella élén a fővárosiakkal szemben, Allegri szerint azonban ettől kicsit sem fognak kiengedni a fiúk a mai találkozón.

„Ezt követően még itt lesz a Parma elleni találkozónk, utána pedig egészen a szezon végéig sűrű lesz a programunk. Egyszerre mindig csak az előttünk álló mérkőzéssel fogunk foglalkozni, nem akarjuk már most a pontokat számolgatni, ez a lehető legrosszabbat hozza elő az emberből.”

Az előző két mérkőzésen a nyáron érkezett Alvaro Morata kapott helyet a kezdőcsapatban Fernando Llorente helyett, erősítve ezzel azokat a spekulációkat, hogy már a fiatal spanyol lett Tévez elsőszámú csatárpárja Allegri szemében, ő azonban nem szeretne ezzel foglalkozni.

„Pár meccs alatt nem változik meg a módszer, ami alapján a csapatot rakom össze. Morata jó teljesítményt nyújtott az előző két mérkőzésen, ő egy más típusú csatár, mint Llorente.”

„A játékosok statisztikái alapján úgy gondolom, hogy jól rotáltam a csapatot, mindenki kapott szerepet. Ez fontos lesz a szezon második felében, amikor még mindig sok mérkőzés vár ránk, mindenkinek jó fizikai és mentális állapotban kell lennie.”

A héten az edzések alatt a hosszú ideje sérüléssel bajlódó Andrea Barzagli egyre jobb formába lendült, hat hónapos kihagyás után pedig már ott lesz a csapattal.

„Barzagli már sokkal jobban van, hétről hétre javul az állapota. Szerintem ott lesz a keretben, így ismét elkezdhet hozzászokni a mérkőzések hangulatához. Még nincs teljesen bevethető állapotban, de bizakodó vagyok. Andrea sokat fejlődött fizikailag és mentálisan is, szerencsétlen eset, hogy hat hónapig partvonalon kívülre szorult.”

A héten azonban problémák adódtak Andrea Pirlo egészségével, akit csütörtökön influenzás tünetekkel ápoltak, ezért pedig külön edzésmunkát végzett.

„Pirlo pénteken kezdett megint edzeni, majd ma meglátjuk, milyen állapotban lesz. Ha jó formában lesz, játszani fog, ha nem, akkor ott lesz még a szerdai, meg a jövő vasárnapi mérkőzés is. Van még két másik középpályásunk, nevezetesen Marchisio és Pogba, akik egy sárgalapnyira vannak az eltiltástól. Minden szempontot figyelembe fogunk venni, az alapján állítjuk össze majd a csapatot.”

forrás: Juventusfc.hu