Recent comments

Friss Hírek

GARCIA: Nem kértem semmilyen változtatást a keretben

A Roma jelenleg 3 ponttal lemaradva követi a listavezető Juventust, azonban Rudi Garcia azon van, hogy megakadályozza a torinói együttest a sorozatban negyedik bajnoki cím megszerzésében.

 
"Az út még mindig mindenki számára nagyon hosszú és minden meccs nagyon fontos."- jegyezte meg Garcia az Udinese elleni meccs előtti sajtótájékoztatón.

"Jöhetnek hullámvölgyek és sikeresebb időszakok is még. Ha úgy nyerünk, hogy közben jól is játszunk, úgy sokkal jobb, de azon semmi nem változtat, hogy minden egyes megszerzett pont fontos és a végén csak ez fog számítani. Nekünk az a feladatunk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük meg és ezzel a 19 csapat előtt végezzünk a tabellán."

"2015-ben ugyanazt kell tennünk, mint tavaly, azaz harcolni a bajnoki címért és nyerni valamit. Ez volt a cél és erre képesek vagyunk. Most annyi a különbség a tavalyihoz képest, hogy idén nyerni is kell valamit. Három sorozatban is érdekeltek vagyunk és mindegyikben a végsőkig küzdeni fogunk."

"Kedden a 3 pontért lépünk pályára és ha ez sikerül, akkor fogunk csak a többi eredménnyel foglalkozni."

Garcia nem számíthat Gervinhóra, aki az Afrika Kupán vesz részt, de a francia tréner szerint Iturbe tökéletesen képes lesz az elefántcsontpartit helyettesíteni.

"Gervinho hiányával más támadóknak több felelősséget kell vállalniuk. Követendő példa Ljajic, aki nem várta meg Gervinho hiányát, saját maga gondoskodott arról, hogy fontossá váljon. Ezt várom a többiektől is, mert ha valakire nem számíthatok, akkor a másiknak el kell foglalnia a helyét és helyt kell állnia."

"Iturbe tulajdonságai pedig hasonlóak Gervinhóéhoz, így ő az egyik lehetséges megoldás, de vannak mások is. A legfontosabb dolog az, hogy még mindig van választási lehetőségem. Sajnos az elmúlt két meccsünkön nem szereztünk elég gólt és nem voltunk valami hatékonyak. Ebben sokat kell még javulnunk."

Garcia úgy véli, a hiányzók ellenére a Romának nincs szüksége új játékos igazolására a téli átigazolási időszakban.

"A legnagyobb januári igazolásunk? Iturbe és Strootman. Bár kétségkívül Kevinnek még időre van szüksége ahhoz, hogy top formába kerüljön, amihez lényegében egy fél szezonja lesz, habár szerencsére még kevesebb meccset játszottunk a szezon első felében. Minél többet edz, annál jobban fejlődik. Számára nagyon fontos volt a szünet, edzésen már kezdi megközelíteni a 100%-os állapotot, viszont fokozatosan kell visszatérnie."

"Ami pedig Manuelt illeti, neki még időre van szüksége a teljes beilleszkedéshez, de én bízom benne. Az edzéseken mindig a maximumot nyújtja, ami nagyon fontos tulajdonság, mert enélkül nem lehetsz sikeres és biztos vagyok benne, hogy velünk az lesz."

Mattia Destro kevés lehetőséget kap az utóbbi időben és az edzőt megkérdezték azzal kapcsolatban, hogy nem hiányzik-e a Romának egy 20 gólos csatár.

"Habár nem szereztünk nagyon sok gólt, kialakítottunk viszont számos lehetőséget, mint például a Genoa ellen és még így is nekünk van a bajnokságban a legjobb támadósorunk. Jobban szeretem azt, amikor van 12 olyan játékosom, akik gólt tudnak szerezni, így volt tavaly is, mint amikor van egy olyan játékosod, aki 20-25 gólt szerez, de hatalmas kockázatot jelent a kiesése. Már mondtam, nem kértem semmilyen változtatást a keretben, ezért nem lesz új igazolás. Destro sem kevésbé, sem jobban nem fontos, mint a többiek. Meg fogja kapni a lehetőséget, hogy megmutassa amit tud. Ha ez a szezon második felében lesz, ahogy tavaly, akkor azzal semmi problémám nincs." 


forrás: asroma.hu