Recent comments

Friss Hírek

Montelláék ezúttal sem kegyelmeznének az Atalantának, rangadó vár az Interre

Két mérkőzést rendeznek szerdán este az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, időrendben az elsőn a Fiorentina fogadja a Firenzében még soha nem nyerő Atalantát, a másikon pedig a bajnokságban remeklő Sampdoria látogat az Internazionale otthonába.


A firenzei találkozót élőben, míg a milánóit pedig felvételről láthatjuk a DIGI Sport 2-n.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy egyik kedvenc ellenfelével találkozik a Fiorentina szerda este, hiszen az Atalanta még sohasem tudott győzni az Artemio Franchiban, ráadásul a két csapat legutóbbi egymás elleni öt bajnokiját egyaránt a violák nyerték, pontot is legutóbb 2011 decemberében szereztek Firenzében a kék-feketék.

Ugyan egy váratlan pármai vereséggel kezdték az évet Vincenzo Montella, ám azóta zsinórban két győzelmet arattak (4-3 a Palermo ellen és 2-1 a Chievo otthonában). Az olasz szakember a mostani találkozót is komolyan veszi, így a sérült Neto kapuson és Aquilanin kívül a legerősebb kerettel, többek között a Kínából hazatérő Alessandro Diamantival és a legfrissebb hírek szerint a Chelsea által csábított Juan Cuadradóval készül a bergamóiak ellen.

Nem is vehetik félvállról a mérkőzést a hazaiak, hiszen az Atalanta négy mérkőzés óta veretlen  a bajnokságban, igaz ebből háromszor ikszelt, de a legutóbbi fordulóban a San Siróban verte 1-0-ra a Milan csapatát Germán Denis góljával. Az argentin támadótól ezúttal nem kell tartania a firenzeieknek, ahogy Mauricio Pinillától sem, hiszen Stefano Colantuono mester ezúttal a Serie A-ban eddig kevés játéklehetőséget kapóknak szavaz bizalmat, így nagy valószínűséggel az a Richmond Boakye kezdhet elől, akinek a duplájával ejtették ki az Avellinót a legjobb 16 között.



Igazán érdekesnek ígérkező összecsapást rendeznek a Giuseppe Meazzában szerda este, hiszen a bajnokságban csak szenvedő, a kilencedik helyen szerénykedő Internazionale fogadja a korábbi játékosa, a szerb Szinisa Mihajlovics vezette, ebben a szezonban eddig várakozásokon felül szereplő Sampdoriát. 


A két együttes legutóbb 2009-ben találkozott egymással a sorozat elődöntőjében, amit 3-1-es összesítéssel a genovaiak nyertek meg.


tv: Fiorentina-Atalanta               Digi Sport 2  18.00
          Internazionale-Sampdoria  Digi Sport 2  22.45  

forrás: digisport.hu