Recent comments

Friss Hírek

A Juve nyert, az Inter a 94. percben bukott el

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Juventus hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Chievót.


„Százszázalékosan ott kell lennünk fejben minden mérkőzésen, mert nagyon erős üldöző az AS Roma” – nyilatkozta a Chievo Verona elleni bajnoki előtt a Juventus mestere, Massimiliano Allegri, de legényei éppen fejjel koncentráltak eléggé, lévén az első 30 percben fejjel többször is eredményesek lehettek volna. 

Giorgio Chiellini egyenesen mesterhármasig juthatott volna, ha kissé pontosabb, de Álvaro Morata sem lehet büszke arra, hogy az ötösről elvétette a kaput. A szünetig nem sok érdekes esemény történt, csak a szegény veronai csapatkapitányt, Nicholas Freyt kellett lecserélni, mert csúnyán összefejelt véletlenül Patrice Evrával.


A pihenőt követően középtávoli lövésekkel próbálkozott a Juve, és ez meghozta az eredményt: Paul Pogba egy cselt követően a 16-os elől a jobb alsóba bombázott. 1–0! 

Ezzel el is dőlt a mérkőzés, mert támadnia kellett az addig szinte csak faragással törődő Chievónak, és egy villámgyors torinói akció végén Pogba lövését kiütötte ugyan a vendégek legjobbja, Albano Bizzarri kapus, de a csereember Stephan Lichtsteiner jókor volt jó helyen. 2–0!

A hajrában kissé könnyedén vette a mérkőzés a Juve, Ezequiel Schelotto ziccerből azonban a kapufára lőtt: lelkesen harcolt a címvédő ellen a Chievo, ez azonban csak a tisztes vereséghez volt elég.

Juventus–Chievo 2–0 (Pogba 60., Lichtsteiner 74.)





Az Inter hiába ragadta magához már a meccs elején a kezdeményezést, a torinói sündisznófelállásra nem találta az ellenszert, meddő mezőnyfölénye pedig igazán nagy gólhelyzetekben nem kristályosodott ki.

A 39. percig kellett várni a tíz góljával a meccset a mesterlövészek között második helyen váró Icardi első lehetőségére, 13 méteres fejese elkerülte a jobb alsó sarkot. A félidő hajrájában az egyetlen torinói hiba után Podolski került helyzetbe, de sokat várt, így lövését blokkolni tudták.

A fordulást követően valamivel feljebb mozgott a vendégcsapat, a próbálkozás eredményeképpen pedig a hazaiak előtt is könnyebben alakultak ki lehetőségek – úgy tíz percig.

A vendégek Farnerud és Molinaro távoli lövésével veszélyeztettek, de előbbi tekerése fölé szállt, utóbbi rúgását pedig Handanovic védte.

A másik oldalon a középre belőtt labdák után szisszent fel rendre a közönség, de ezen a meccsen milánói játékos nem tudott betalálni. Amikor pedig már mindenki elkönyvelte az ikszet, a 94. percben egy szöglet után Maxi López csúsztatta meg a labdát, Moretti pedig közelről már nem hibázott. 1994 óta először nyert a Torino az Inter ellen
(0–1)!


Inter–Torino 0–1 (Moretti 94.)

További eredmények:

Verona–Atalanta 1–0 (Saviola 53.)

Parma–Cesena 1–2 (Cascione 76. – öngól, ill. Pulzetti 21., A. Rodriguez 90.)

Sampdoria–Palermo 1–1 (Eder 6., ill. F. Vázquez 48.) 

forrás: NSO