Recent comments

Friss Hírek

GARCIA: Szeretnénk az élre kerülni

Rudi Garcia is tisztelettel adózik a franciaországi áldozatoknak, akik a hétközi terrorista cselekményeknek estek áldozatul.

 
"Francia vagyok, tehát gyászolok. Szeretném a szolidaritásomat kifejezni a hazám iránt. Ilyenkor mindannyiunknak össze kell fognia."- mondta Garcia.

"Ez a támadás nem csak Franciaország ellen irányult, hanem a szólásszabadság ellen. Tudják, hogy ez mit jelent. A szabadságnak örökké meg kell maradnia. Mi hasonlóak vagyunk a Charlie Hebdo újságíróihoz, hiszen nekünk is az a feladatunk, hogy szórakoztassuk az embereket. Ebben a tragédiában mindannyian Charlie-k vagyunk."

"Ami pedig a mérkőzést illeti, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megnyerjük a találkozót, habár ez a meccs is csak 3 pontot ér, nem többet."

A Juventus vasárnap este a Napoli vendégeként lép pályára és amennyiben délután a Roma nyer, ideiglenesen átveheti a vezetést a tabellán.

"Szeretnénk a meccs után az élre kerülni. Nem tudom, hogy ez néhány óráig lesz csak így, vagy egy hétig, de a célunk az, hogy nyerjünk. Persze nem szabad csak erre a meccsre fókuszálni, hiszen a bajnokság 38 meccsből áll."

Az esélyesség sokszor hatalmas teher a derbiken és ezzel Garcia is tisztában van.

"Itt a lehetőség, hogy vezessük a bajnokságot és ez nagyon feltüzel bennünket. Az edzéseken vissza kellet fogjam a játékosaimat. Minden erősségünket a pályára kell tennünk vasárnap, nem pedig előtte. Olyan tapasztalt játékosaim vannak, akik nyerni akarnak."

"Be kell fejeznünk azt, hogy a derbire mint a szezon meccsére tekintünk. A céljaink sokkal magasabbak ennél. Ez a két meccs 6 pontot eredményez évente, nem többet. Persze mindent megteszünk a győzelemért, de ugyanezt fogjuk tenni a következő héten és utána is."

"Ez a forduló nagyon izgalmas lesz, hiszen az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik majd. Mi azért csináljuk ezt, hogy ilyen meccseket játszhassunk."

"A Lazio nagyon jó csapat, nagyon agresszívek és kitűnő játékosaik vannak. Sokkal több szabadrúgást összehoztak, mint bármelyik másik csapat, viszont sok gólt szereznek és minőségi játékot játszanak. Rájuk kell erőltetnünk a saját játékunkat, semmi több."

Senad Lulic eltiltás miatt nem léphet pályára és Garcia szerint emiatt a Laziónak sokkal nehezebb lesz.

"Én két nézőpontból közelítem meg ezt a meccset. A Laziónak rendszert kell változtatnia, vagy hagynia a dolgot ahogy van, csak Lulic nélkül. Képesek lesznek így támadni és védekezni is, de szerintem támadni fognak. Persze az is igaz, hogy sok támadó játékossal sokkal sebezhetőbb a védelem és ebben az esetben ezt kell kihasználnunk. Ahogy Önök sem, mi sem tudjuk a Lazio kezdőjét, majd csak ma délután fogjuk megtudni."

A Lazio elleni keret: Astori, Borriello, Holebas, Cole, De Rossi, De Sanctis, Destro, Emanuelson, Florenzi, Iturbe, Ljajic, Lobont, Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Nainggolan, Paredes, Pjanic, Skorupski, Somma, Strootman, Torosidis, Totti, Verde


forrás: asroma.hu