Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Tiszta fejjel kell játszanunk

Maximiliano Allegri az esti kemény csatának ígérkező Napoli elleni mérkőzés előtt arra hívja fel a csapat figyelmét, hogy „egy bekapott gól még nem a világ vége”.



Vasárnap este 20:45 perckor veszi kezdetét a Napoli-Juventus rangadó és a csapat edzője többek közt erről is beszélt a sajtótájékoztatóján.

„Kedden ki kellett egyeznünk a döntetlennel néhány egyéni és technikai hibának köszönhetően. Egyéni hibák előfordulhatnak, de sajnos nálunk amint bekövetkezik, minden tönkre megy. Törekednünk kell arra, hogy még több lehetőséget teremtsünk és jobban irányítsunk. Tisztában kell lennünk azzal, hogy olyan tempóban nem tudunk kilencven percen keresztül játszani, mint azt tettük az Inter elleni első félidőben.”

A Bianconeri nem tudott győzelmet aratni a San Paolo stadionban 2000 szeptembere óta és a legutóbbi Szuperkupa döntőn is vereséget szenvedett el.

„Sosem könnyű Nápolyban győzni, de mindenünk megvan ahhoz, hogy ez sikerüljön. Tudnunk kell azt, hogy egy meccsen adódhatnak nehéz pillanatok és egy bekapott góltól még nem dől össze a világ. Megfelelő egyensúllyal lehet megnyerni a meccseket, nem pedig a túlzott letámadásokkal. A győzelem érdekében tiszta fejjel kell játszanunk és ki kell használni a lehetőségeinket. Eddig csak nyolc gólt kaptunk a szezon során, de még fejlődnünk kell a befejezések terén.”

A Roma ezen a hétvégén a Lazio ellen játszik és akár a vezetést is átvehetik a tabellán, mivel csak egy ponttal van lemaradva a Juvéhoz képest.

„Nem lehet megnyerni egy bajnokságot 10-15 fordulóval a vége előtt, ez a szezon a végéig kiegyensúlyozott lesz. Nem szabad ennyire előre szaladni és nem kell összeesni a baj első jeleinél sem, mi egy csapat vagyunk és tisztában vagyunk az erősségeinkkel."

Allegrit kérdezték a jelenlegi átigazolásokkal kapcsolatban is, miután úgy néz ki, hogy Wesley Sneijder leigazolása sem sikerül.

„Ahhoz, hogy a jelenlegi keretet erősítsük kiváló játékosokra van szükségünk, de ezeket nehéz a januári piacon megszerezni. Nem fogunk csak úgy játékost vásárolni, annak nem lenne semmi értelme. Arturo Vidal képes a középpálya bármelyik részén játszani, még irányító szerepben is. Azt viszont valószínűtlennek látom, hogy Pogba el tudná látni a trequartista szerepet. Alvaro Morata egy nagyon jó alternatívája Fernando Llorentének, habár más karakterű játékosok."

forrás: juventushungary.hu