Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Megérdemeltük a győzelmet

Massimiliano Allegri kissé ingerülten válaszolt Aurelio De Laurentiisnek, amiért hangulatkeltéshez folyamodott a Juventus 3-1 arányú nápolyi győzelmét követően, amelyet a torinói tréner elégtételnek tekint a dohai vereségért.


A nápolyi klubvezető a második gól miatt kezdett ismert húrok pengetésébe, mivel néhány játékos leshelyzetben volt, ám Massimiliano Allegrit nem sikerült meggyőznie igazáról.

„Csak mosolyogni tudok, mivel ha elkezdenénk protestálni a bírói döntések miatt, az káoszhoz vezetne. 

Amikor a bírói tévedések ellenünk sülnek el, mindenki elégedetten bólogat, de amikor minket segítenek, mindenki a vitás helyzetre koncentrál. - nyilatkozta Massimiliano Allegri a Sky Sport Italia stábjának adott meccs utáni interjúban.

„Ebben az esetben nekünk is panaszkodnunk kellene két helyzetért, amikor ellenünk ítélt a bíró a Sampdoria elleni meccsen? Hibák előfordulnak, edzők, játékosok és elnökök is vétenek hibákat, akkor bírók miért ne hibázhatnának? Mi értelme egy nagyszerű meccs után vitát gerjeszteni?
Szomorú azt látni, hogy egyesek hangulatkeltéshez folyamodnak egy ilyen csodálatos mérkőzés után. Sajnos Olaszországban ilyen a futball, mivel senki nem képes elfogadni a vereséget vagy a döntéseket.

Ha minden hibás döntés után eltiltanánk a bírót, akkor nem maradna játékvezető Olaszországban. Ebben az esetben nekünk kellene ellátnunk a bírói feladatokat?

Az Öreg Hölgynek 2000 szeptembere óta nem sikerült a nápolyi stadionból elhozni a három pontot, ám a nyáron kinevezett tréner megtörte ezt az átkot.

A két csapat csupán három héttel ezelőtt megütközött egymással Dohában, a Napoli kétszer is talpra állt hátrányból, így 2-2-vel zárult a hosszabbítás, a tizenegyesek révén pedig megszerezte az Olasz Szuperkupát.

„Mintha egy tendencia jeleit vélném felfedezni. Ha jól emlékszem, az AC Milan csapatom 24 éven át volt képtelen itt győzni...” - mondta mosolyogva az edző.

„A gólon kívül ma jobbak voltunk a Napoli csapatánál, és teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet. Ez mintha elégtétel lett volna azért, amit elveszítettünk Dohában, mivel akkor az utolsó percben volt az a pattogó labda, ami Higuaín elé jutott. Ma fordítva sült el.

Számos tekintetben fejlődnünk kell, mint például a játéktempó és a passzok gyorsasága, de a mai igazi küzdelem volt, és elégedett vagyok azzal, hogy mi kerültünk ki belőle győztesen. A közelmúltban elvesztegettük a vezetést többször, azonban ezúttal ellenálltunk, és reagáltunk a helyzetre.

A győzelemért meg kell tanulnunk áldozatokat hozni, szenvedni és harcolni. Ezen kívül egy adott módon kell védekeznünk, és olvasnunk kell a játékot. Ezen a területen kell dolgoznunk és fejlődnünk. Csapatként egyre jobbá válunk azokban a helyzetekben, amikor középpályán elveszítjük a labdát.

A Juventus nyerte a bajnoki címet az utolsó három évben, azonban ez nem azt jelenti, hogy a negyediket is el lehet könyvelni.

forrás: juventuz.blog.hu