Recent comments

Friss Hírek

Zoff: A Napoli esélyes az ezüstre

Az egykori legendás kapus és szövetségi kapitány, Dino Zoff szerint a Napoli még odaérhet a Serie A második helyére.


A nápolyiak vasárnap 1-0-ra legyőzték és három pontra megközelítették a Romát, amely ugyan egy meccsel kevesebbet játszott, de egyértelműen visszaesett a formája. 

A Farkasok utóbbi öt bajnokijukból csak kettőt tudtak megnyerni, ráadásul a kupában is kikaptak a Napolitól. Ezen a két találkozón, valamint az Inter és a Lazio ellen sem rúgtak gólt, azaz egyértelműen gondjaik vannak a rangadókon.

Az égszínkékek formája sem kiegyensúlyozott, de ők meg épp a kötelező meccseket nem tudják hozni, pontokat vesztettek például a Livorno és a Genoa ellen is. Dino Zoff szerint épp ezt kellene kiküszöbölniük.

"Nagyszerű szezonjuk van. De túl sok pontot hullajtanak a kiscsapatok ellen. Ha ezt meg tudják oldani, odaérnek a második helyre" - mondta a korábbi 112-szeres olasz válogatott, világ- és Európa-bajnok, hatszoros bajnok kapus, aki szövetségi kapitányként Eb-ezüstöt szerzett a Squadra Azzurrával 2000-ben.

A legendát a jövőjét illetően meglehetősen bizonytalan nápolyi kapusról, Pepe Reináról is megkérdezték.

"Nagyon megbízható, jól véd és lábbal is jó, bár számomra nem mindig ez a legfontosabb" - mondta Zoff.

A Romára a következő időszakban papíron könnyebb ellenfelek várnak, az utolsó öt fordulóban azonban a Fiorentinával, a Milannal és a Juventusszal is megmérkőznek. A Napoli még márciusban játszik a Violákkal és a Juvéval is, később pedig az Edy Reja keze alatt lassan formálódó Lazióval, valamint az Interrel is szembenéz még. Ráadásul az égszínkékeknek az Európa Ligában és az Olasz Kupában is helyt kell még állniuk.

A következő meccsüket is a nemzetközi porondon játsszák, csütörtökön a nemrég edzőt váltott Porto vendégei lesznek.

forrás: hatharom.com