Recent comments

Friss Hírek

Serie A: Csak hat klub nyereséges

Ez derült ki a Gazzetta mai cikkéből.



A lap az elmúlt (2012-13-as szezon) pénzügyi mutatóit vizsgálta meg, és elég megdöbbentő eredmény jött ki: csupán hatan termeltek nyereséget, és egy kivétellel egészen elhanyagolható összegeket. Az adósságokat is megnézte az újság, az nem meglepő, hogy minden klubnak van tartozása, de némelyiknek elég komoly. 

A legtöbb nyereséget, 32.3 millió eurót az Udinese termelte,  második helyen jóval lemaradva, 8.1 millióval a Napoli áll. 

A többi nem veszteséges klub: Chievo (1.5 millió), Pescara (1.3 millió), Fiorentina (1.2 millió) és a Catania (0.1 millió).

A maradék 14 csapat aki részt vett a Serie A tavalyi kiírásában, mind veszteséget termelt, legnagyobbat az Inter, 82.7 milliót. 

Ha a profitot nem nézzük, csak a bevételt, akkor a Juventus áll a legjobban, a saját stadion miatt 274.8 millió euró volt a bevétel, a kiadásaik azonban ezt kicsivel meghaladták, összesen 286.6 milliót költöttek, ami a második legtöbb a ligában. Az első nem meglepő módon a Milan, itt a kiadási oldalon 324 millió euró szerepel, de a veszteségük csupán 6.9M, szóval bőven kezelhető a helyzet.

Az adósságok listáját az Inter vezette 293 millióval, de Thohir azóta már módosíthatta a helyzetet, a második helyen a szezon végén a Juventus állt (227.1M), a harmadikon a Milan (221.5M). Ezen a téren a legjobb a Fiorentina, az ő adósságuk mindössze 5.1 millió euró volt.

forrás: azzurri.co.hu