Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: Nem félünk a spanyoloktól

Meglepően sok kritikát kapott az elmúlt napokban etikai kódexe miatt Cesare Prandelli, a válogatott szövetségi kapitánya. 


Az egykori Fiorentina-tréner néhány korábbi precedens után most a spanyolok elleni barátságos meccsre hirdetett keretnél is élt az elveivel, Daniele De Rossi és Domenico Berardi is hétvégi durvaságuk miatt maradtak ki a keretből.

Mindezért pedig páran alaposan megtalálták Prandelli mestert, mondván: csak a saját csapatának árt vele, ha ezeket a játékosokat kihagyja a keretből. A taktikus nem késett sokáig a válasszal, melyben szilárdan kiállt önmaga mellett.

“Nem fogom félretenni az etikai kódexemet, nem is értem, hogyan képzelik ezt. Nem vagyok olyan ember aki ilyen pálfordulásokat hajt végre. Elegem van abból, hogy egyre több meccsen látok könyökléseket, ütéseket és köpködéseket. Mindez nagyon nem tetszik.” – nyilatkozott a Rai Sport riporterének Prandelli.

“Minden alkalommal, amikor nézeteltérésem vagy vitám támad egy kollégámmal vagy egy másik edzővel, kínosan érzem magamat. Az olyan fontos meccsek előestéjén, mint a holnapi, mindenkinek egy irányba kell húznia, az azonos gondolkozáshoz pedig nagyon fontos a pozitív hangulat.”

“Alessio Cerci nagy lehetőség előtt áll a spanyolok ellen.” – váltott témát Prandelli. ”Sokat változott, mára egy teljesen más csatár lett belőle, mint aki korábban volt. Sokkal jobb befejező lett és sok másban is jelentés fejlődést produkált.”

“Spanyolország? Abszolút nem félünk tőlük. Az a legfontosabb, hogy mentálisa pozitívan jöjjünk ki a nehéz helyzetekből és nyomás alá helyezzük őket.”

Prandelli szerint a Barcelona spanyol válogatott játékosa, Andrés Iniesta a világ legjobb játékosa.

„Iniesta kétségkívül a világ legjobb játékosa – mondta határozottan Prandelli. – Megvan mindene, ami szükséges: képességek, meglátások, személyiség és pontosság. Bárhol is játszik, bármennyi rivális is van körülötte, mindig otthonosan érzi magát a pályán.”

Az olasz szövetségi kapitány elismerően beszélt Iniesta jelenlegi csapattársáról, a Barcelonát nyáron elhagyó Carles Puyolról is.

„Puyolnak van tapasztalata, személyisége, karaktere és eltökéltsége. Ő egy vezér, és mint ilyen, mindig emlékezni fogunk rá – tette hozzá Prandelli. – Ez történt Baresivel, Maldinivel, Nestával és Cannavaróval is.”


A spanyol és az olasz válogatott 22:00-s kezdettel csap össze a Vicente Calderonban, a meccset a Sport 2 élőben közvetíti.

forrás: azzurri.co.hu/NSO