Recent comments

Friss Hírek

Mazzola: A Juventus stadionját be kellene záratni

A csapat múlt heti bajnokijához kapcsolódik, azonban csak most kavart nagy hullámokat az a nyilatkozat, amely a korábbi Torino csapatkapitány, Valentino Mazzola fiának, Sandro Mazzolának a nevéhez fűződik, aki szerint a torinói derbyn kifeszített, supergai repülőszerencsétlenséget kigúnyoló transzparensek miatt a Juventus stadionját legalább egy évre be kellene záratni.


Mint ismeretes, 1949. május 4-ei balesetben 31 ember vesztette életét, köztük a Torino FC csapatkapitánya, Valentino Mazzola is.

A Juventus a gúnyos drapériákért mindössze 25.000 eurós pénzbüntetést kapott, azonban Mazzola szerint sokkal súlyosabb szankciót kellene kiszabni, ennek ellenére azt nem vitatja, hogy nem a klub, hanem a szurkolók felelőssége a meghatározó az eset kapcsán.



"Csak Olaszországban lehetséges, hogy ilyen transzparenseket vigyenek be a stadionba. Aztán sajnos feledésbe merülnek az ilyen esetek." - mondta a korábbi Inter sztár a Radio Kiss Kissnek.

"Azt gondolom, be kellene záratni azt a stadiont legalább egy évre, vagy mindörökre. Fel vagyok háborodva, hogy a Fegyelmi Bizottság mindössze 25.000 eurós büntetést szabott ki. Ez nevetséges és egyben kínos is."

"Találkoztam néhány brazil újságíróval, akik szerint csak a Grande Torino volt arra képes, hogy felvegye a versenyt a brazil klubokkal." - folytatta Mazzola.

"Ki kell azonban hangsúlyoznom, hogy a Juventus vezetése semmit sem tehet az ilyen incidensek ellen. Azokat kell megbüntetni, akik kifeszítették ezeket a drapériákat, valamint azokat, akik nem akadályozták meg őket ebben."

forrás: juventuz.blog.hu