Recent comments

Friss Hírek

Marotta: Isztambul 25 millió eurónkba került

A Juventus sportigazgatója, Beppe Marotta megszellőztette azon pénzügyi adatokat, melyek a csapat BL-kiesés okozta eurómillióktól való elesését tükrözik.

 
Az Öreg Hölgy a tavalyi BL-szezon során mindenki meglepetésre kiejtette a csoportkörből az akkori címvédő Chelsea-t, majd a negyeddöntőben csak a későbbi európai győztes Bayern München ellen búcsúzott a torinói klub.

Ennél nagyobb meglepetés volt azonban, hogy az idei szezonban Antonio Conte csapata már a csoportkörből sem jutott tovább, miután 1-0-ra kikapott a Galatasaray otthonában.

Marotta a Corriere dello Sportnak tett nyilatkozatában felfedte, hogy a BL-kiesés milyen hatással van a Zebrák pénzügyi helyzetére.

"Egy futballklubnak néha kiszámíthatatlan tényezőkkel kell számolnia, amelyek egy meccs végkimeneteléhez hasonlíthatók. Egyetlen gólnak óriási hatása lehet a jövőben. A csapat BL-ből való kiesése 25 millió euróba került a klubnak" - utalt Beppe Marotta a szerencsétlen isztambuli találkozóra.

"A pénzügyi növekedésünk mértéke elmarad Európa többi részétől, például Angliáétól is. Az olasz stadionok látogatottsága 50% alá esik. A Juventus új otthona nagyban hozzájárult a befektetéseink stabilizálásához. Minél többen lépnek túl ezen a nehézségen, annál több lehetőségünk lesz a piacon." 

forrás: juventuz.blog.hu