Recent comments

Friss Hírek

Grazie, Mister! - kirúgták Spallettit a Zenittől

Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Zenit hivatalos honlapján adta hírül, hogy menesztette Luciano Spalletti vezetőedzőt.



Az 55 éves olasz tréner utódja eddigi segítője, Szergej Szemak lett.

Spalletti 2009 decemberében vette át a szentpétervári együttes irányítását, amellyel két bajnoki címet, egy Orosz Kupát és egy orosz Szuperkupát nyert.

A jelenlegi szezonban azonban döcög a Zenit szekere, bár a Bajnokok Ligájában bejutott a nyolcaddöntőbe az együttes, de ott a párharc első felvonásán hazai pályán 4–2-re kikapott a Borussia Dortmundtól. A bajnokságban második a Zenit a Lokomotiv Moszkva mögött két ponttal leszakadva, legutóbbi 11 tétmeccséből csupán egyet nyert meg.

A Zenit vezetősége hétfőn ülésezett, és úgy döntött, meneszti Luciano Spalletti vezetőedzőt. Az olasz trénert 2010-ben és 2012-ben is Oroszország legjobb edzőjének választották. „A Zenit vezetősége köszöni Spallettinek a klubért végzett áldozatos munkáját és természetesen mindig szívesen látjuk a jövőben Szentpéterváron. Grazie, Mister!” – zárta közleményét a klub.

Spalletti 179 tétmeccsen ült a Zenit kispadján, csapata 103-at megnyert, 47 döntetlen mellett 29-szer kapott ki. Mindez azt jelenti, hogy az olasz tréner 57.5 százalékos győzelmi mutatóval büszkélkedhetett.

forrás: NSO