Recent comments

Friss Hírek

Conte: Feltüzelt Fiorentinára számítunk

A Juventus edzője, Antonio Conte beismerte az Európa Liga mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, hogy kénytelen lesz rotálni csapatát, mivel továbbra is mindkét fronton helyt kíván állni a szezon végéig.


 „Szerencsére mindig kemény munkát végeztünk, így a játékosok fizikai felkészültsége mindig a lehető legkisebb fejtörést okozza. Azonban elkerülhetetlen, hogy mivel számos mérkőzést játszunk viszonylag rövid időn belül, megpróbáljuk elosztani a teljes keret tagjain a meccsek okozta terhelést.
 
Ha nem tennénk így, akkor a szezon végére kifulladna a csapat. Lehetőségem van rotálni a keretet, és így is fogok tenni, ugyanakkor olyan formációt próbálok a pályára küldeni, amely véleményem szerint képes a győzelemre.

Senki nem azért változtatja a kezdőkeretet, mert gyengíteni kívánja csapatát. Elemeztem a helyzetet, és reméljük, hogy képesek leszünk rotálni úgy az Európa Ligában, mint a Serie A mérkőzéseken, és reméljük, hogy így győzedelmeskedni fogunk.

Még tizenegy mérkőzés hátravan a bajnokságból, nagyon jól teljesítünk, és jelentős előnyünk van, azonban ez semmit nem jelent. Még harminchárom pontért meg kell küzdeni, és bármi megtörténhet. Nem tekintjük a bajnoki címért zajló versenyt lefutottnak.

Most a Fiorentina ellen lépünk pályára, aztán következik hétvégén a Genoa, majd ismét a Fiorentina. Ezt követően pedig a Catania csapatával ütközünk meg, és ezután többet tudunk majd arról, milyen helyzetben is vagyunk.”

Antonio Conte ezt követően Paul Pogba jelenlegi formájáról és Carlos Tévez egészségi állapotáról ejtett szót.

„Paul jó formában van. Ismét megnéztem a legutóbbi mérkőzésünk, és őszintén azt gondolom, hogy nagyszerű meccset játszott. Nem értek egyet azokkal, akik kritizálták a játékát.

Fizikai szempontból szerintem az egyik legjobb mérkőzése volt a legutóbbi. Ne feledkezzünk meg arról, hogy Paul mindössze húszéves srác, aki az utóbbi egy évben rengeteget játszott és csupán tizenöt nap szabadsága volt.

Carlos Tévez térdín-sérülést szenvedett. Már a múlt héten az edzésen is figyelemmel kísértük az állapotát. Meglátjuk, hogy érzi magát a mérkőzés napján, aztán meghozzuk a döntést.”

Az edzőt a riporterek a csütörtök esti ellenfélről is kérdezték, Antonio Conte pedig készségesen válaszolt.

„Feltüzelt Fiorentinára számítunk.” - mondta a tréner. „Olyan Fiorentinára, amely tovább kíván jutni a következő fordulóba, ezt pedig csak fokozza a tény, hogy ők már nemigen van miért harcoljanak a bajnokságban.

Már kvalifikálták magukat az Európa Ligába, így minden erejükkel erre a két mérkőzésre fognak készülni. És itt van a különbség a két csapat között. Nekünk óriási célunk van, amely a sorozatban harmadik cím begyűjtését és az Európa Liga győzelmet is magában foglalja.

Véleményem szerint a mérkőzések jó reklámként fognak szolgálni az olasz foci szempontjából. Nyilvánvalóan előfordulhat, hogy egy unalmas 0-0-ás döntetlent fog játszani a két csapat, azonban én nem hiszem, hogy ez történne. Mindkét csapat mindig a támadásra és az ellenfél védekezésének feltörésére koncentrál. Remélem, hogy jó mérkőzést láthatunk, mivel rendkívül fontos téttel bír ez a meccs.” - zárta a sajtótájékoztatót optimistán a torinói tréner.

Tv: Juventus-Fiorentina  Digi Sport 1 21:05-ös (élő)

forrás: juventuz.blog.hu