Recent comments

Friss Hírek

Garcia: Győzelemre fogunk játszani

A Roma mestere a Napoli elleni kupameccs előtt kijelentette, csapata ahogy mindig, most is győzelemre fog játszani.

 
A Roma 3:2-es előnnyel várja a Napoli elleni visszavágót, azonban a francia tréner nem elégszik meg a döntetlennel, idegenben is győzelemre fognak játszani.

"Igen, ahogy mindig, most is győzelemre fogunk játszani. Már a bajnokságban és a kupában is láthattuk, hogy két magas szintű csapatról van szó. Meglátjuk, hogy miként alakul majd a találkozó, de mi mindenképpen győzni akarunk."- kezdte a sajtótájékoztatót Garcia.

"A futball ilyen, más sportban ha egy csapat dominál az egész mérkőzés alatt, akkor az nyer. A fociban, ha végig védekezed a mérkőzést, akkor is nyerhetsz. Mi gólt, gólokalt akarunk szerezni, igaz nagyon erős az ellenfél, de láthattuk, hogy képesek gólt kapni."

"A stratégia sok mindenen múlhat, például ha az egyik csapatnak sikerül gyorsan gólt szereznie, akkor visszaállhat és várhat az ellenfélre, akit aztán jól lekontrázhat. Ez történt az első meccsen is, minden bizonnyal ez lehet a nyerő stratégia."

Arra a kérdésre, hogy a Napoli és a Roma játssza-e a legszebb focit Olaszországban Garcia nemmel válaszolt.

"Ezzel nem értek egyet, hiszen ott van a Verona és a Cagliari is. Régen azt mondták, hogy az olasz bajnokságban alig van gól, hogy nagyon jól zárnak a védelmek, de mi is elég sok gólt szereztünk, az első meccs előttig pedig a második volt a Serie A az európai bajnokságok között, ahol a legtöbb gól esett. Meglátjuk, hogy mi történik majd a kupában."

"Ez nagyon fontos nekünk, mert mindössze 90 perc választ el attól bennünket, hogy lehetőségünk legyen nyerni valamit, egy trófea pedig nagyon sokat számít egy klubnak. Nagyon szeretnénk bejutni a döntőbe, jó lenne, ha a jobb csapat jutna tovább és szép lenne, ha hasonló mérkőzésre kerülne sor, mint amilyen az első volt. Reméljük, hogy döntősök leszünk."

A vasárnapi 0:0-ra végződött derbi után az egész csapat csalódott volt, mára viszont mindenki szeme előtt csak a döntőbe jutás lehetősége lebeg.

"Tegnap még mindenkinek elég nehéz volt, de ma meglepetten tapasztaltam, hogy mindenki teljesen rendben van. Először elég sok játékosnak kellett azt mondanom, hogy inkább menjen vissza az öltözőbe és ne edzen többet, de most ez jó jel."

"Az első meccs előtt nyertünk otthon, majd a Napoli ellen is sikerült nyerni. Szeretnénk hasonló módon pályára lépni bár tudjuk, hogy a Napoli nagyon erős. Magabiztosnak kell lennünk, győzni megyünk Nápolyba."

"Ez most a kupa, nem a bajnokság, a döntőbe két meccs alapján kerül a két legjobb csapat. Egyelőre mi vagyunk előnyben, de nem fogunk kivárásra játszani, a saját játékunkat akarjuk játszani, ami nehéz lesz, de megpróbáljuk. Ez a meccs nincs kihatással a bajnokságra. Mindkét sorozatban vannak fontos meccsek, de a bajnokságról majd csak csütörtöktől fogok beszélni." 


forrás: asroma.hu