Recent comments

Friss Hírek

BL: Amszterdamban vizitál a Milan

A Milan kedd este az Ajax csapatához látogat a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.


Az Ajax 8 fordulót követően 14 ponttal áll a holland bajnokság 4. helyén. 

A mérleg 4 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség, 19 rúgott és 13 kapott gól. A holland klub az előző 5 mérkőzésén 6-0-ra legyőzte a Go Ahead Eaglest, 4-0-ra kikapott a PSV ellen, 2-1-re legyőzte a Zwollét, 1-1-es döntetlent játszott a Groningennel és 3-3-mat a Heerenveennel. 

Az amszterdami együttes hazai pályán 4 mérkőzést játszott és a mérleg 4 győzelem. A rúgott gólok száma 13, a kapott góloké 2. Idegenben a mérleg 4 meccsen 2 döntetlen és 2 vereség, 6 rúgott és 11 kapott gól. 

Az Ajax a BL csoportkörének első fordulójában a Barcelonától 4-0-ra kikapott. A holland együttes a következő kezdővel állt fel: Vermeer – van Rhijn, Moisander, Denswil, Blind – de Jong, Poulsen, Duarte – Krkic, Sigthórsson, Boilesen.

Frank de Boer, az Ajax Amsterdam vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre: 

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Niklas Moisander, Christian Poulsen, Mike van der Hoom, Viktor Fischer, Lerin Duarte, Kolbeinn Sightórsson, Siem de Jong, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen, Daley Blind, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Jasper Cillessen, Danny Hoesen, Stefano Denswil, Lesly de Sa. (f: ajax.nl)

A Milan jelenleg az olasz bajnokság 9. helyén áll 8 ponttal. 

A mérleg 6 mérkőzésen 2 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség, 11 rúgott és 10 kapott gól. A rossoneri az előző 5 mérkőzésén 1-0-ra legyőzte a Sampdoriát, 3-3-mas döntetlent játszott a Bolognával, 2-1-re kikapott a Napolitól, 2-2-es döntetlent játszott a Torinóval és 3-1-re legyőzte a Cagliarit. 

A piros-feketék hazai pályán a bajnokságban 3 mérkőzést játszottak, a mérleg 2 győzelem és 1 vereség, valamint 5:3-mas gólkülönbség. Idegenben szintén 3 mérkőzésen a mérleg 2 döntetlen és 1 vereség, 6 rúgott és 7 kapott gól.

A rossoneri a Bajnokok Ligája selejtezőjében idegenben 1-1-es döntetlent játszott majd hazai pályán 3-0-ra legyőzte a PSV Eindhoven csapatát, így kvalifikálták magukat a BL csoportkörébe. Az első fordulóban a Celtic látogatott a San Siróba, az eredmény 2-0 lett a Milannak.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét. 

A keretben nem szerepel Gabriel, Silvestre, Bonera, Vergara, De Sciglio, Saponara, Kaká, Pazzini és Niang neve. Mint már korábban beszámoltunk, El Shaarawy megsérült a csapat edzésén, így kisebb kényszerpihenő vár rá.

Íme a Milan kerete: Christian Abbiati, Marco Amelia, Ferdinando Coppola; Ignazio Abate, Kevin Constant, Philippe Mexés, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Valter Birsa, Bryan Cristante, Nigel de Jong, Urby Emanuelson, Riccardo Montolivo, Sulley Muntari, Antonio Nocerino, Andrea Poli; Mario Balotelli, Alessandro Matri, Robinho, Stephan El Shaarawy.

A Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Zapata, Mexés, Emanuelson – Montolivo, De Jong, Muntari – Birsa – Balotelli, Robinho.

A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

forrás: acmilan.hu