Recent comments

Friss Hírek

Az olaszok a 91. percben összetörték a dánokat

Niclas Bendtner két góljával Dánia fordított hazai pályán a már vb-résztvevő Olaszország ellen a 2014-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének B-csoportjában, de végül be kellett érnie a pótselejtezős esély szempontjából jóval kevesebbet érő 2–2-es döntetlennel.


Pablo Osvaldo remek labdalevételt követő lövésével az olaszok korán megszerezték a vezetést, és bár a dánok ezt követően fölényben játszottak, sokáig nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. 

A játékrész derekán Christian Eriksen dolgoztatta meg először Gianluigi Buffont – a 137. válogatott meccsével egyedüli olasz rekorderré váló kapus ekkor még védett. Az első játékrész legvégén azonban már ő sem tudta a megoldást, az addig is nagyon ambiciózusan futballozó Niclas Bendtner befejelte az egyenlítő gólt. 

A második félidőben a dánok nagy erőket mozgósítottak a számukra létfontosságú győzelem megszerzése érdekében. Andreas Bjelland helyzeténél már közel volt a gól, akkor a kapufa mentett, aztán a 79. percben robbant a koppenhágai Parken Stadion: ismét Krohn-Dehli volt az előkészítő, és megint Bendtner volt a befejező – újra fejjel! 

A dán csoda azonban elmaradt, mivel az utolsó pillanatokban Osvaldo kiváló előkészítése után Alberto Aquilani belőtte az olaszok egyenlítő gólját. 

DÁNIA–OLASZORSZÁG 2–2 (1–1)
Gólszerző: Bendtner (45+1., 79.), ill. Osvaldo (28.), Aquilani (91.)

forrás: NSO