Recent comments

Friss Hírek

Hat gól és őrült fordulatok az Inter meccsén

Bár az 5. percben emberhátrányba került és kétszer vesztésre állt, az Inter kis híján győzött a Torino vendégeként az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 8. fordulójának vasárnap késő esti mérkőzésén.


A második félidőben hátrányba kerülő hazaiak a 90. percben harcolták ki a 3–3-as döntetlent.

Alig helyezkedtek el a csapatok a pályán, és az Inter máris emberhátrányba került: az 5. percben Samir Handanovic kapus rossz ütemben igyekezett megakadályozni a berobbanó Alessio Cercit a gólszerzésben – kiállítás, tizenegyes! Walter Mazzarri, az Inter vezetőedzője Mateo Kovacicot áldozta be, hogy behozhassa a kapuba Juan Pablo Carrizót, aki jobbra vetődve hárította Cerci büntetőjét!
Carrizónak hamarosan volt egy újabb nagy védése – Danilo D'Ambrosio éles szögből leadott lövését hárította –, de a 21. percben tehetetlen volt a bal oldalon kiugratott Alexander Farnerud közeli lapos lövésével szemben (1–0).

A Torino a vezetés birtokában igyekezett kézben tartani az irányítást, de az Inter szép lassan felébredt a rossz rajt utáni kábulatból, és a szünet előtti pillanatokban egyenlített: a kifutó Daniele Padelli kapus nem tudta megnyerni légi párbaját Andrea Ranocchiával szemben, és a pillanatra szabaddá váló labdát Fredy Guarín hanyatt vetődve, pazar mozdulattal a hálóba húzta (1–1).

A második játékrész elején újra előnybe kerültek a „bikák": a Farnerud helyére néhány perccel korábban beálló Ciro Immobile egy blokkolt lövés után 14 méterről vágta a kapuba az elé pattanó labdát (2–1).

Még ki sem tombolta magát Immobile, és egyenlített az Inter: Rodrigo Palaciónak kapóra jött, hogy Padelli kapus bátortalanul mozdult ki a balról beívelt labdára, és közvetlen közelről az üres kapuba fejelte a felpattanó labdát (2–2).

Lepergett egy jó negyedóra, és a meccs folyamán először az Inter ragadta magához a vezetést: Isak Belfodil iramodott meg a jobb oldalon, laposan középre lőtt, és az őrizetlenül érkező Palacio estében a hálóba vágta a labdát (2–3).

Az Inter majdnem a lefújásig őrizte az előnyét... A 90. percben Nicola Bellomo végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, jobbal nagyszerűen kanyarította a labdát a hosszú felső sarok felé, és a beadásra számító Carrizónak esélye sem volt a hárításra (3–3).

A gól következtében az Inter nyeretlenségi szériája immár három mérkőzést számlál, és bár az utolsó pillanatokban kiharcolt egyenlítés nyomán Torinóban valószínűleg örülnek az döntetlennek, ettől még tény: a „bikák" legutóbb augusztus közepén nyertek bajnokit saját közönségük előtt, azóta három döntetlen és egy vereség került a hazai mérlegükbe. 

Torino–Internazionale 3–3 (A. Farnerud 21., Immobile 53., Bellomo 90., ill. Guarín 45+1., Palacio 55., 71.)

forrás: NSO