Recent comments

Friss Hírek

Allegri: Sok pont hiányzik a nevünk mellől

Vasárnap délután Montolivoék a Parma csapatának vendégei lesznek, a mindössze két ponttal mögöttük tanyázó gárda pedig hazai pályán mindig nagyon kemény ellenfél.

 
Tudja ezt Massimo Allegri is, a Milan vezetőedzője ezért óvatosságra intette csapatát a találkozó előestéjén. 

A tréner elsősorban a Parma korábbi válogatott csatárától tart, és bizony joggal: két évvel ezelőtt ő maga is edzője volt Antonio Cassanonak a Milannál, így jól ismeri a játékmestert.

"A Parma egy jó csapat amely jó formát mutat és egyre jobb eredményeket ér el. Nagyon erős támadósoruk van Amaurival és Cassanoval, akik kiegészítik egymást. Pontosabban Cassano az, aki tudja, hogyan kell diktálni a játékot és megcsinálni a helyzeteket, és úgy tudja utána továbbpasszolni a labdát, mint csak nagyon kevesek. Nagyon fegyelmezett védekezésre lesz szükségünk."

"Fontos célokat tűztünk ki magunk elé, de hogy ezeket teljesíteni tudjuk, elengedhetetlen jó eredményt elérni Parmában, ez létfontosságú a bajnokság szempontjából. Sok pont hiányzik a nevünk mellől a tabellán, szóval mindenképpen javulnunk kell."

"A jövőm csak a szezon végén dől el. Akkor majd értékelünk: ha megfelelő előrelépést produkálunk és mind úgy fogjuk gondolni a Milan vezetőivel, akkor a Milan kapni fog egy új trénert, én pedig egy új csapatot. A munkát a szezon végén kell értékelni a klub vezetőivel együtt, hogy lássuk, az év elején kitűzött célok teljesültek-e. Amikor egy nagy csapatot edzel, nyugodtnak kell lenned, belül erősnek és rendben kell hogy legyenek az idegeid."

"Az elképzelések néha illeszkednek egymáshoz, néha nem. De az összeállítást nekem kell elkészítenem, így a felelősség is az enyém." - tért vissza korábbi témájához Allegri, majd elmondta, hogy Silvio Berlusconi telefonhívása a Barca-meccs előtt semmi különöset nem jelentett. "Ez egy ugyanolyan hívás volt, mint minden előző az elmúlt 4 év során."

A tréner végül csapata várható kezdőjéről is beszélt: a Rossonerinek továbbra is sok a hiányzója, bár visszatérői is vannak.

"Montolivo a Barcelona ellen kapott egy rúgást a sípcsontjára, ma fogjuk kiértékelni a helyzetét. De Sciglio most már rendelkezésre áll, de nem valószínű, hogy rögtön kezdőként lép pályára. Pazzini térde javul, hamarosan részt vesz majd egy vizsgálaton, reméljük a legjobbakat. Bonera még sérült, az ő felépülése időt vesz igénybe. A kapuban? Amelia jól van, de csak később fogok dönteni. A csapat nagyon jó mentálisan. Kedden remekül játszottunk, fontos döntetlent értünk el. De a mai egy teljesen új meccs lesz, ami maximális odafigyelést igényel."

forrás: azzurri.co.hu