Recent comments

Friss Hírek

Rossi: Meg kell szereznünk a három pontot

A Fiorentina csatára, Giuseppe Rossi tisztában van vele, hogy csapatának következő mérkőzése, amelyet Firenzében a Juventus ellen vívnak, kemény találkozó lesz.


A huszonhat éves támadó január óta a Fiorentina keretét erősíti, ám jelen szezon elejéig sérülése miatt nem játszhatott, azóta azonban kirobbanó formát mutat, hét mérkőzés alatt eddig öt gólt szerzett.

Giuseppe Rossi a Sky Sport Italia munkatársainak adott interjút a vasárnapi mérkőzés kapcsán, amely interjúban örömét fejezte ki, hogy az Artemio Franchi stadionban fogják lejátszani a meccset.

„Fiorentina - Juve? Nagy kihívás valószínűleg a legjobb olasz csapat ellen” - mondta az olasz válogatott támadó.

„Ők a címvédők és nem állunk könnyű feladat előtt. Ugyanakkor mellettünk lesz a nagyszerű közönség az Artemio Franchi stadionban, ennek pedig nagyon örülünk.”

„Hogy a Juventus benne lenne Európa négy legjobb klubjában? Majd meglátjuk vasárnap a mérkőzésen.”

A Fiorentina jelenleg a tabella hatodik helyét foglalja el három győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel, míg a Juventus harmadik hat győzelemmel és egyetlen döntetlennel. A játékos nyilatkozott a La Gazzetta dello Sportnak is, ebben az interjúban pedig a győzelem fontosságát emelte ki.

„Két borzasztó otthoni döntetlen után lépünk pályára, melyeket a Cagliari és a Parma ellen szenvedtük el. Meg kell szereznünk a három pontot.”

„Jelenleg a Juventus elleni gólszerzéssel foglalkozok, mivel a jelenben élek és nem pedig a jövőben. Most ne kérdezzetek a Maracana stadionról, a világbajnokságról vagy a Bajnokok Ligájáról. Pillanatnyilag az a célom, hogy megpróbáljam legyőzni a Juventust.”

„Amennyiben sikerül korlátozni Andrea Pirlo játékra gyakorolt hatását, akkor szép kis előnyhöz jut az ellenfél.” - mondta az egykor a Parma és Manchester United mezét is viselő támadó.

„A Juventus az első számú favorit a bajnoki címre, de a többi csapat közel ott van a nyomában.”

Giuseppe Rossi tizennyolc hónappal az után csatlakozott a Fiorentina csapatához, hogy a Juventus felvette a kapcsolatot egykori csapatával, a Villareal együttesével.

„A tárgyalások a Juventus vezetőivel nagyon hevesek voltak, ám akkoriban a Villareal kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába és végül nem értékesített senkit.” - reflektált az ügyében folyó tárgyalások megszűnésének okaira az Egyesült Államokban született olasz támadó.

forrás: juventuz.blog.hu