Recent comments

Friss Hírek

A Milan Birsa góljával legyőzte az Udinesét

Az olasz labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Milan Valter Birsa találatával 1–0-ra legyőzte az Udinesét, amely negyedik idegenbeli fellépésén sem szerzett pontot.


Az ezer sebből vérző Milanra egyszerre várt kellemes és kellemetlen ellenfél. Az Udinese megelőzte a tabellán a forduló előtt, de idegenben rendkívül gyatra teljesítményt nyújtott eddig a szezonban, három próbálkozásból három zakó. 

Massimiliano Allegri rengeteg problémával nézett szembe a meccs előtt: De Sciglio, Pazzini, El Shaarawy, Bonera és Balotelli is sérültlistán van, Mexes és De Jong eltiltott volt, ráadásul az utolsó pillanatban Abbiati is kidőlt a sorból, így ő sem állhatott a kapuba. Allegri meglepetésre mégsem a válogatott Ameliának szavazott bizalmat, hanem a 21 éves brazil kapusnak, Gabrielnek, aki először kapott lehetőséget a Milanban.

A brazil kapuvédőnek sok dolga nem volt az első félidőben, tudniillik az Udinese egyszer sem tette próbára. A friuliak nem játszottak alárendelt szerepet, de hiába értek talán még többször is el a tizenhatosig, mint a hazaiak, átütőerő vajmi kevés volt a játékban, egy-egy kifejelt szöglet már-már valóságos adrenalinfröccsel ért fel.

A Milan alkalmazkodott ellenfeléhez, ám jól vette át a ritmusát, és egy-egy középpályán szerzett labdával Valter Birsa révén lendületes akciókat vezetett. Az egyik ilyen udinei labdavesztés után három a három ellen támadott a Milan, Birsa hozta fel nagy lendülettel a labdát, Robinhónak passzolt, aki előtt lezárták az utat, ezért visszatette a labdát, és a szlovén középpályás 20 méterről nagyszerűen lőtte ki a bal felső sarkot. 1–0

Fordulás után igyekezett jobban felpörögni a vendégcsapat – Francesco Guidolin ennek érdekében beküldte Luis Murielt is –, ám sokáig meddő szögleteknél nem jutott tovább. A 63. percben viszont közel voltak az egyenlítéshez a vendégek: Ignazio Abate szabálytalansága után Antonio Di Natale végezte el a szabadrúgást, ám a remek csavarás a lécen csattant, miután Gabriel is hozzáért a labdához.

A mérkőzés az utolsó percekig kiélezett maradt, de az Udinese nem tudta állandósítani jelenlétét Gabriel kapuja előtt, miközben a túloldalon Andrea Poli több veszélyes helyzetet is kidolgozott. A hajrában Kaká is pályára lépett, visszatérése óta először játszott a San Siróban, és győzelmet ünnepelhetett.

A 27 éves Birsa a Sampdoria elleni meccs után másodszor szerzett győzelmet érő gólt 1–0-s meccsen. Az Udinese negyedik idegenbeli fellépésén sem szerzett pontot.

AC Milan–Udinese 1–0 (Birsa 22.)

forrás: NSO