Recent comments

Friss Hírek

Milan: Jön a csoportrangadó

A Milan kedd este hazai pályán fogadja a spanyol bajnokságban szereplő Barcelonát a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában.


A H csoportban tehát a harmadik játéknapon kedd este a Celtic az Ajaxot, míg a Milan a Barcelonát fogadja hazai pályán.

A Milan az olasz bajnokságban 8 mérkőzést követően a 8. helyen áll 11 ponttal. A milánói klub mérlege 3 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség illetve 14 rúgott és 13 kapott gól. A rossoneri előző 5 mérkőzéséből kettőt megnyert (Milan-Udinese 1-0, Milan-Sampdoria 1-0), egy alkalommal döntetlen lett a végeredmény (Bologna-Milan 3-3) míg két alkalommal kikapott (Juventus-Milan 3-2, Milan-Napoli 1-2).

A piros-feketék a hétvégén az Udinesét fogadták a San Siróban a 8. fordulóban. A Milan Valter Birsa csodálatos góljával 1-0-ra legyőzte a kék-fehéreket. A Milan így állt fel: Gabriel – Abate, Zapata, Silvestre, Constant – Poli, Montolivo, Muntari (Nocerino 85.) – Birsa (Niang 68.) – Matri (Kaká 76.), Robinho.

A Milan a tavalyi szezonban a harmadik helyen végzett a bajnokságban, így kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligája selejtezőjébe. A play-off körben a holland PSV Eindhoven volt az ellenfél. Idegenben 1-1-es eredmény született, hazai pályán pedig a Milan 3-0-ra győzött, így továbbjutottak a csoportkörbe. A BL első játéknapján a Celtic látogatott a Milan otthonába, a hazaiak 2-0-ra győztek. A második fordulóban a Milan Amszterdamban, az Ajax ellen lépett pályára. A találkozó végeredménye 1-1 lett.

Massimiliano Allegri, a Milan mestere kijelölte keretét a mérkőzésre. Nem áll Allegri rendelkezésére Gabriel, Christian Abbiati, Mattia De Sciglio, Jherson Vergara, Daniele Bonera, Riccardo Saponara, Bryan Cristante, Giampaolo Pazzini, Stephan El Shaarawy és M’Baye Niang. 

A várakozásokkal ellenben sem De Sciglio, sem pedig El Shaarawy nem léphet pályára, míg Gabriel és Niang nem szerepel a BL csoportkörére kijelölt bő keretben, így ők szintén kihagyják a rangadót.

Íme a Milan kerete: Marco Amelia, Ferdinando Coppola, Lorenzo Andrenacci; Ignazio Abate, Kevin Constant, Philippe Mexés, Matias Silvestre, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Valter Birsa, Nigel De Jong, Urby Emanuelson, Riccardo Montolivo, Sulley Muntari, Antonio Nocerino, Andrea Poli; Riccardo Kaká, Mario Balotelli, Alessandro Matri, Robinho.

A várakozások szerint a kapuban Amelia, a védelemben Abate, Mexés, Zapata és Constant kezdhet. A középpályások Montolivo, De Jong és Muntari lesznek, míg a támadószekció Birsából, Robinhóból és Matriból állhat.


A Milan várható kezdőcsapata: Amelia – Abate, Mexés, Zapata, Constant – Montolivo, De Jong, Muntari – Birsa – Matri, Robinho.

A Barcelona 1 ponttal az Atletico Madrid előtt vezeti a spanyol bajnokságot 9 fordulót követően. A katalánok 9 meccsen 8 alkalommal győztek és 1-szer döntetlent játszottak, így összesen 25 pontot szereztek. A rúgott gólok száma 28, a kapott góloké 6. A Barca előző 5 mérkőzéséből négyet megnyert (Barcelona-Valladolid 4-1, Almeria-Barcelona 0-2, Barcelona-Sociedad 4-1, Vallecano-Barcelona 0-4) és egyszer ikszelt (Osasuna-Barcelona 0-0).

A Barca szombat este az Osasuna csapatához látogatott a spanyol bajnokság 9. fordulójában. A végeredmény gólnélküli 0-0 lett. A vendégek így álltak fel: Valdés – Montoya, Bartra, Puyol, Adriano – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Fabregas, Neymar.

A spanyol együttes a csoportkör első fordulójában Messi mesterhármasával valamint Piqué találatával 4-0-ra legyőzte az Ajaxot. A második játéknapon a Celtic ellen Fabregas gólja döntött, 0-1-ra nyert a Barcelona.

Gerardo Martino, a Barcelona argentin vezetőedzője kijelölte utazó keretét, amelyben nem szerepel Jordi Alba, Ibrahim Afellay és Isaac Cuenca neve.
A Barcelona kerete: Valdés, Pinto, Olazabal – Montoya, Piqué, Puyol, Mascherano, Bartra, Adriano, Dani Alves – Fabregas, Xavi, Iniesta, Jonathan Dos Santos, Busquets, Song, Sergi Roberto – Pedro, Alexis Sanchez, Lionel Messi, Neymar, Tello.

A Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés – Dani Alves, Piqué, Puyol, Adriano – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Neymar.

A két csapat történetében összesen 17 alkalommal találkozott egymással és 5 Milan illetve 7 Barcelona győzelem született, míg 5 alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 21, a Barcelona 26 gólt szerzett.

A két együttes előző évben a BL Kieséses szakaszában találkozott egymással. Az odavágón Milan hazai pályán 76 ezer néző előtt 2-0-ra legyőzte a katalánokat Boateng és Muntari találatával. A Milan a következőképpen állt fel: Abbiati – Abate, Zapata, Mexés, Constant – Montolivo, Ambrosini, Muntari – Boateng, Pazzini, El Shaarawy.

A visszavágót tehát a Milan 2 gólos előnyből várhatta, de a Barcelona fölényesen nyert. A spanyol klub Messi (2), David Villa és Jordi Alba góljával 4-0-ra legyőzte a rossonerit, így összesítésben 4-2-vel jutottak tovább.

A találkozót a német Felix Brych vezeti. A 38 éves játékvezető 2007 óta nemzetközi bíró és azóta 24 csoportkörbeli és 6 selejtezőbeli Bajnokok Ligája mérkőzést vezetett. Brych a Milannak három mérkőzésen fújt. A San Siróban rendezett Real Madrid és az Ajax elleni 1-1-es mérkőzésen valamint a Zenit elleni 3-2-es győzelem alkalmával. Múlthét pénteken Brych a Hoffenheim-Leverkusen német bajnokit vezette. A találkozó második félidejében Kiessling fantomgólt szerzett, így nyertek a vendégek 1-2-re.

forrás: acmilan.hu