Recent comments

Friss Hírek

Benítez: Nagyon jól játszottunk, jobbak voltunk a Románál

A Serie A tegnapi rangadóján a listavezető Roma otthon 2–0-ra nyert a jelenleg még második Napoli ellen.


A látszólag sima római siker ellenére a vendégek mestere, Rafa Benítez úgy beszélt, mintha megnyerték volna a találkozót. 

Azt mondta, hogy a kezdeti nehézségek után nagyon jól játszottak, és ez a teljesítmény előremutató lehet a jövőre nézve.

„Azt hiszem, az első húsz percünk elég nehéz volt, de utána már nagyon jól játszottunk, jobbak voltunk a Románál” – kezdte a 2–0-s vereséget szenvedő Napoli vezetőedzője, Rafa Benítez a Roma elleni rangadó értékelését.

„A szünet után abszolút irányítottuk a meccset, de a tizenegyes mindent eldöntött. Ezután ugyanis a Roma tizenegy emberrel beállt védekezni, így már nem volt könnyű területeket találnunk. Mentünk előre, de nem volt szerencsénk” – fogalmazott a szakember, aki a büntetőre is kitért.

„Mindenki azt mondta nekem, hogy nem volt tizenegyes. Minden meccsen legalább ötven ilyen esetet láthatunk – mondta Benítez az eset után második sárga lappal kiállított Paolo Cannavaro megmozdulása kapcsán. – Én nem tudom megmondani, hogy az volt-e vagy sem, ezt a játékvezetőnek kell eldöntenie. Ha Pandev vagy Insigne belövi a helyzetét, akkor nyilvánvalóan egész más meccsről beszélhettünk volna. A büntetőig nyomás alatt tartottuk a Romát, de miután emberhátrányba is kerültünk, minden megváltozott.”  

A spanyol edző kiemelte Marek Hamsík és a térműtéte után visszatérő Christian Maggio játékát is, és az edzéseken mutatott jó teljesítménnyel megindokolta, hogy miért a nagy helyzetet elpuskázó Goran Pandev kezdett Gonzalo Higuaín helyett.

„Korábban azt mondtam, nem a Roma elleni meccs dönt a bajnoki címről. 
Ugyanakkor a mai teljesítményünk után azt mondhatom, ez egyértelműen pozitív este volt. Jól játszottunk, ami jó előjel a jövőre nézve” – összegzett Benítez.

Forrás: NSO