Recent comments

Friss Hírek

Montreal: Nesta visszavonul

A korábbi Lazio- és Milan-legenda jelenleg a MLS-ben, az amerikai bajnokságban játszik, de ott hamarosan vége az alapszakasznak, és ezzel Nesta karrierjének is. 


A védő csapata, a Montreal Impact tegnap játszotta utolsó hazai meccsét a Philadelphia Union ellen, amelyet meg is nyertek, a vezetőség pedig Nesta előtt külön műsorral tisztelgett.

A meccset 2-1-re nyerte az Impact, Marco Di Vaio pedig megszerezte szezonbeli 20. gólját – de akkor sem ő volt a nap hőse, hanem Nesta. Di Vaio így nyilatkozott róla:

„Alessandro a világ legjobb védőinek egyike. Egy bajnok, és egy igaz barát. Büszke vagyok, hogy vele egy csapatban játszhattam. Sajnáljuk hogy visszavonul, de szerintem továbbra is a futball világában marad.”

Ebben igaza van, ugyanis Nesta azt mondta, hogy edzőként szeretné folytatni, de csak pár hónap múlva kezdi meg a tanulást. Reméljük, hogy edzőnek is akkora lesz, mint játékosnak, az intelligenciája megvan hozzá, és jó példa is bőven van előtte: Guardiola, Rijkaard, Ancelotti, vagy akár Montella is kiváló játékosokból lettek kiváló edzők, bár Montella még nem olyan sikeres mint az előző három, de még csak karrierje elején jár.

Egy hatalmas játékostól búcsúzunk el tehát, az olasz futball legnagyobbjai közt a helye, mind a Lazio, mind a Milan szurkolói számára mindig isten marad, de ő az, akit klubszimpátiától függetlenül mindenki elismer kivételes játékintelligenciája és elegáns stílusa miatt. Mindent megnyert amit lehetett, (kivéve az EB-t) játéka pedig generációknak szolgálhat példaként. Ezen sorok írója is részben miatta szerette meg az olasz futballt, és ezzel bizonyára nincs egyedül.

forrás: azzurri.co.hu