Recent comments

Friss Hírek

Pogba: Én még egy senki vagyok

Hosszabb interjút közöl mai számában a Gazzetta dello Sport a Juventus fiatal középpályás-csillagával, Paul Pogbával.


A fiatal franciáért már idén nyáron is óriási összegeket lettek volna hajlandóak kifizetni a leggazdagabb klubok, a Juventus azonban nem engedte el a nyáron U20-as vb-t nyert középpályást. 

Természetesen a Juventusos szurkolótábor nem kívánja elveszíteni Pogbát.

„Én még egy senki vagyok. Mit vittem eddig véghez? Semmi konkrétat. Folyamatosan figyelem Pirlot és Buffont, hogy hogyan viselkednek az igazi bajnokok. Ők ketten mindent megnyertek, és látom, hogy még edzéseken sem lankad a figyelmük egy pillanatra sem.”

„A Juve egy életre? Nem látom értelmét hasonló ígéreteknek, én sem vagyok hajlandó ilyet kijelenteni. Hogyan is ítélhetném meg most a teljes karrieremet? Nem is lenne értelme, nem akarok senkit felültetni. A jelent illetően azonban elmondhatom, hogy nagyon jól érzem magam Torinóban, mindent szeretek ebben a klubban: a vezetőket, az edzőt, a társaimat és a szurkolókat is. Jelenleg nem tudom elképzelni máshol a jövőmet, csak a Juventusnál.”

Paul Pogba tavaly nyáron ingyen érkezett a Manchester Unitedtől, ahol nem kapott annyi lehetőséget, mint amennyit szeretett, vagy amennyit érdemelt volna. A francia most felfedte, miért éppen az olasz bajnokságot választotta.

„A Serie A lényegében a futball legjobb egyeteme, főleg taktikai szemszögből. Az Olaszországban nevelkedett középpályás valóban álmodhat arról, hogy egyszer a világ legjobbjává váljon a saját posztján. Mindig azt mondták nekem, hogy Olaszország a legrövidebb út a kitöréshez. Mindezek után ráadásul a Juventus, a világ egyik legnagyobb klubja akart leigazolni engem…”

A világ egyik legjobb edzőjének tartott Sir Alex Ferguson keze alatt pallérozódott Angliában, azonban pont ő volt, aki miatt távozott, ugyanis nem kapott elég lehetőséget a Manchester United legendás trénerétől. Szerencsére a Juventus edzőjében nem kellett csalódnia.

„Szerencsés vagyok, hogy épp Conte keze alá kerültem, minden nap egyre jobbá válok. Keményen dolgozik és minket is dolgoztat, sosem elégedett, megvan benne az éhség és csakis nyerni akar. A karrierem jelenlegi fázisában nem is kívánhatnék nála jobbat. Nagyon hasonlít Deschamps-ra.”

Két bajnoki cím relatív könnyű begyűjtése után kiéleződött a verseny a scudettoért, nincs egyértelmű favoritja a Serie A-nak. Jelenleg azonban némi meglepetésre a rendkívül magabiztos teljesítményt nyújtó Roma csapata vezeti a tabellát, akik az új edző érkezése óta még csak pontot sem hullajtottak, így sokan tartanak attól, hogy a Juventus nem lesz képes megszerezni sorban a harmadik bajnoki címét is.

„Néztem őket a tv-ben, megfigyeltem a játékukat, valóban erősek. Nagyszerű játékosok alkotják a csapatukat, de ha mi ismét formába lendülünk, senkinek nem adunk esélyt.”

A csapat háza táján rendre épp az elmúlt években legmagabiztosabb teljesítményt nyújtó védelem hibázik.

„Túl sok gólt kapunk, gyakran a saját hibánkból, ami eddig nem volt jellemző a világ legjobb védelmére. Igen, hátul senki sem olyan erős, mint mi, azonban valami nem stimmel az általános hozzáállással. Számomra azonban egyértelmű: a tavalyi Juventusra van szükség, mely széttépte az ellenfelét, ha pályára lépett, mely a kezdetektől fogva mindenkit megijesztett és nem lassított a 90. percig. 

Azonnal fel kell ébrednünk és ismét rátalálni a helyes útra, de úgy érzem, hogy már majdnem ott vagyunk… Sőt, az a húsz perc, amely során bajba sodortuk a Milant, jelentheti a szikrát, ami visszatérít minket, ez akár a fordulópont is lehet.”

A Bajnokok Ligájában a sok ígérgetés ellenére semmi előrelépés nem tapasztalható, a két papíron gyengébb ellenfél ellen is csak egy-egy pontot sikerült szerezni. Ráadásul a Real Madrid elleni mérkőzések még hátravannak…

„Pontokat kell szereznünk a Real ellen… Nem félünk, legalább egyszer le fogjuk győzni őket és tovább fogunk jutni. Mi a Juventus vagyunk, ezt sosem szabad elfelejtenünk. A történelem, a presztízs és a minőség tekintetében senki sem tudja felülmúlni ezt a klubot. Épp ez az, ami miatt nem félek a Real Madridtól. A Juventus Európa élcsapatai közé tartozik, akár Madridban is nyerhetünk.”

„Ki a példaképem? Mindig is Kakà volt. Mintaképem közül kettő is van, Yaya Touré és Abou Diaby, már csak fizikai szempontból is nagyon hasonlítok rájuk. A világ legjobb középpályásainak a csapattársaimon kívül Yaya Toruét és Iniestát tartom.”

„Torinóban Pirlo, Marchisio és Vidal jelenti számomra a támaszt. Minden edzésen igyekszem ellesni tőlük valamit. Claudio technikásságával, Arturo agressziójával és Andrea géniuszával tökéletessé válhatnék.”

A spanyolokkal egy csoportban szereplő francia válogatott nem muzsikál tökéletesen a selejtezők során, bár minden bizonnyal nem lesz gond a kvalifikálással.

„Egyáltalán nem félek attól, hogy ne jutnánk ki, nincs világbajnokság Franciaország nélkül. Erősek vagyunk, a miénk a jövő, csak néhány együtt lejátszott mérkőzésre van szükségünk. Az tény azonban, hogy fiatal a csapat.”

forrás: Juventusfc.hu