Recent comments

Friss Hírek

Rossi triplájával fordított a Fiorentina a Juventus ellen

A Serie A 8. fordulójában a hatodik Fiorentina a harmadik Juventust fogadta.


A vendégek a 37. percben szereztek vezetést Carlos Tévez büntetőjével, majd három perccel később Paul Pogba is a kapuba talált. Az 56. percben aztán Giuseppe Rossi 11-esből szépített, majd a 76. és a 80. perc között három gólt is szereztek a firenzeiek (kettőt Rossi, egyet a csereként beálló Joaquín), így megfordították a meccset, s 15 év után győzték le újra a „zebrákat".

Igazából szinte a semmiből szerzett vezetést a Juventus a 37. percben, miután Gonzalo Rodríguez teljesen ártalmatlan szituációban buktatta Tévezt a 16-oson belül, s a sértett a büntetőt gólra váltotta (0–1). Tévez „géppuskás” gólöröme a Fiorentina-ikon Gabriel Batistutát idézte.

A váratlan gól alaposan meglepte a hazaiakat, akik három perccel később megint mehettek középkezdésre, egy nem akármilyen védelmi hibát követően. Egy hosszú előreívelésre ugyanis elindult Cuadrado és Neto kapus is, ám a védő elrúgta csapattársa elől a labdát, éppen középre, ahol Paul Pogba érkezett, s neki nem maradt más dolga, mint hat méterről az üres kapuba lőni (0–2). Elképesztő védelmi hiba volt.

A második félidő Juventus-lehetőségekkel indult, de Neto állta a sarat (meg a lövéseket), és védései fontosak voltak, mivel megteremtették az alapot a firenzeiek visszakapaszkodásához. A 65. percben Matias Fernández tört be a tizenhatoson belülre, Kwadwo Asamoah tizenegyest érően állította meg. Giuseppe Rossi hosszú nekifutás után magabiztosan a hálóba küldte a büntetőt (1–2).

Rossi részéről nem ez volt az utolsó szó, a lilák csatára ugyanis a 76. percben kiegyenlített: egy kis húzogatást követően a tizenhatoson kívülről kilőtte a bal alsó sarkot – 0–2-ről 2–2! No nem sokáig, mert a 78. percben már a firenzeiek vezettek: teljesen „elcsúszott” a Juventus védelme, Borja Valero jobbra passzolt, Joaquín egyedül, ziccerben kapta a labdát, és ki is használta a helyzetet (3–2). És még ezzel sem volt vége, mert a Fiorentina „vért ivott”, és sorban vitte be a gyomrosokat a Juvénak: egy kontra után teljesen lenullázta a vendégvédelmet, Rossi pedig a hosszú sarokba csavart, megszerezve harmadik gólját a mérkőzésen (4–2).

Fiorentina–Juventus 4–2 (G. Rossi 66., 76., 81. – az elsőt 11-esből, Joaquín 78., ill. Tévez 37. – 11-esből, Pogba 40.)

A nyeretlen csapatok közül egymással mérkőzött meg a Sassuolo és a Bologna, így jó esély volt arra, hogy egyikük rossz sorozata megszakad. A Sassuolo jól kezdett, 17 perc alatt kétgólos előnyt szerzett, és végül 2–1-re nyert. 

A Sampdoria sokáig vezetett a Livorno ellen, de Luca Siligardi a 92. percben kiegyenlített, így úgy tűnt, nyeretlen marad a genovai csapat. Nem maradt, miután a 96. percben büntetőhöz jutott, azt pedig Nicola Pozzi belőtte – a 100 percig „meghosszabbított" meccset megnyerte a Samp.

A Verona hamar előnybe került a Parma ellen, ám a vendégek kétszer vettek ezért revánsot: Marco Parolo és Antonio Cassano találata után a 25. percben már 1–2 állt az eredményjelzőn. Jorginho ezt nem hagyta annyiban, tizenegyesből egyenlített, majd még egyszer büntetett – második büntetőjével 3–2-re nyertek a veronaiak. 

Alberto Gilardinónak is jó napja volt a Serie A rutinos csatárai közül, a Genoa támadója duplával terhelte meg a Chievo hálóját, győzelemhez segítve ezzel alakulatát.

Sassuolo–Bologna 2–1 (Berardi 12. – 11-esből, Floro Flores 17., ill. Diamanti 34. – 11-esből)

Livorno–Sampdoria 1–2 (Siligardi 92., ill. Éder 19. – 11-esből, Pozzi 96. – 11-esből)

Verona–Parma 3–2 (Cacciatore 9., Jorginho 61., 88. – mindkettőt 11-esből, ill. Parolo 19., Cassano 25.)

Genoa–Chievo 2–1 (Gilardino 22., 50., ill. Bentivoglio 48.)

forrás: NSO