Recent comments

Friss Hírek

Milan: Az Udinese ellen Birsa és Silvestre is kezdhet

Az AC Milan az Udinese csapatát fogadja a San Siróban a Serie-A 8. fordulójának szombati játéknapján.
 
A Milan 7 fordulót követően áll a tabella 12. helyén 8 ponttal. A rossoneri mérlege 2 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség. A rúgott és a kapott gólok aránya 13-13. A piros-feketék az utóbbi 5 mérkőzésükből 1-et megnyertek (Milan-Sampdoria 1-0), 2-szer döntetlent játszottak (Bologna-Milan 3-3, Torino-Milan 2-2) és 2-szer kikaptak ellenfelüktől (Juventus-Milan 3-2, Milan-Napoli 1-2).

A lombardiai együttes az előző fordulóban a Juventus otthonában lépett pályára. A találkozó végeredménye 3-2 lett a zebráknak. A gólokat Pirlo, Giovinco és Chiellini valamint Muntari (2) szerezte. A mérkőzés 74. percében Philippe Mexés piros lapot kapott.

A Milan a bajnokságban hazai pályán 3 mérkőzést játszott, a mérleg 2 győzelem és 1 vereség, 5 rúgott és 3 kapott gól. Idegenben 4 mérkőzésen a mérleg 2 döntetlen, 2 vereség illetve 8 rúgott és 10 kapott gól.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét az Udinese elleni bajnokira. 

A keretben nem szerepel Ferdinando Coppola, Daniele Bonera, Mattia De Sciglio, Philippe Mexés, Nigel De Jong, Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy és Giampaolo Pazzini neve.

Íme a Milan kerete: Christian Abbiati, Marco Amelia, Gabriel; Ignazio Abate, Kevin Constant, Matias Silvestre, Jherson Vergara, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Valter Birsa, Bryan Cristante, Urby Emanuelson, Riccardo Montolivo, Sulley Muntari, Antonio Nocerino, Andrea Poli, Riccardo Saponara; Ricardo Kaká, Alessandro Matri, M’Baye Niang, Robinho.

A gazzetta.it szerint a Milannál a kapuban Abbiati, a védelemben Abate, Silvestre, Zapata és Constant kezdhet. A három középpályás Poli, Montolivo és Muntari lesz, míg elől Birsa előtt Matri és Robinho rohamoz.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Silvestre, Zapata, Constant – Poli, Montolivo, Muntari – Birsa – Matri, Robinho.

Az Udinese az olasz bajnokság 8. helyén áll 10 ponttal. A klub mérlege 7 mérkőzésen 3 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség valamint 9 rúgott és 8 kapott gól. 

Az udinei együttes az előző 5 mérkőzésén 2 alkalommal nyert (Udinese-Cagliari 2-0, Udinese-Genoa 1-0), 1-szer döntetlenezett (Udinese-Bologna 1-1) és 2 alkalommal alulmaradtak ellenfelükkel szemben (Atalanta-Udinese 2-0, Chievo-Udinese 2-1).

Az Udinese az Európa liga selejtezőjében is pályára lépett. A 3. selejtezőkörben a Siroki Brijeg csapatát 7-1-es összesítéssel búcsúztatták, majd a play-off körben a Slovan Liberec ellen veszítettek. Otthon 1-1-es döntetlent játszottak és idegenben 3-1-re kikaptak, így búcsúztak a sorozattól.

A vendégek a bajnokságban hazai pályán 4 mérkőzést játszottak, ezeken 3 győzelem és 1 döntetlen született, emellett 7 gólt rúgtak és csak 2-őt kaptak. 

Idegenben három mérkőzésen a mérleg 3 vereség illetve 2-6 arányú gólkülönbség.
 
Francesco Guidolin, az Udinese mestere kijelölte utazó keretét.

Íme az Udinese kerete: Kelava, Benussi, Brikic; Basta, Bubnjic, Danilo, Douglas, Gabriel Silva, Haurtaux, Naldo, Widmer; Allan, Badu, Bruno Fernandes, Lazzari, Merkel, Pereyra, Pinzi, Zielinski; Maicoseul, Di Natale, Nico Lopez, Muriel, Ranegie.

A gazzetta.it szerint az Udinese a 4-4-1-1-es felállásban fog kezdeni. 

A kapus Kelava lesz. A védelmet a Heurtaux, Danilo, Gabriel Silva, Naldo négyes alkothatja. A középpályás Basta, Pinzi, Allan és Lazzari lesz, míg elől Muriel és Di Natale kezdhet.

Íme az Udinese várható kezdőcsapata: Kelava – Haurtaux, Danilo, Gabriel Silva, Naldo – Basta, Pinzi, Allan, Lazzari – Muriel – Di Natale.


A két csapat összesen 83 mérkőzésen találkozott egymással, 36 Milan és 16 Udinese győzelem született, míg 31 alkalommal döntetlen lett a végeremény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 147, az Udinese 85 gólt jegyzett.

A két csapat legutóbb 2013 februárjában lépett pályára egymás ellen, akkor Balotelli duplájával és Pinzi góljával 2-1-re nyert a Milan. A rossoneri a következőképpen állt fel: Amelia – Abate, Zapata, Bonera, Constant – Nocerino, Montolivo, Flamini – Niang, Balotelli, El Shaarawy.

A Milan utoljára a Serie-A-ban 2007.05.19-én kapott ki az Udinese ellen a San Siróban, azóta 4 győzelem és 1 döntetlen született.

A találkozót Marco Guida vezeti. A 32 éves játékvezető 2010-ben debütált az olasz élvonalban és azóta 45 meccset vezetett. Guida a Milannak 3 meccset fújt, a mérleg 2 győzelem és 1 döntetlen. A vendégek 3 győzelmet, 2 döntetlent és 1 vereséget szereztek Guida bíráskodása alatt.

forrás: acmilan.hu