Recent comments

Friss Hírek

Megállíthatatlan Roma, a 94. percben bukott el a Milan

Az olasz labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában is nyert a Roma: a „farkasok” a csereként beállt Michael Bradley távoli lövésével 1–0-ra nyertek az Udinese vendégeként, és ezzel Serie A-rekordot állítottak fel.



A Milan a 94. percben kapott góllal bukta el a döntetlent a Parma vendégeként, miután a hazaiaknál Marco Parolo két gólt szerzett és gólpasszt adott a 3–2-re végződött összecsapáson. 

A Juventus 2–0-ra nyert a Tőzsér Dánielt nem nevező Genoa ellen, a Fiorentina az Olaszországban először duplázó Juan Cuadrado góljaival győzött a Chievo otthonában.

A listavezető és százszázalékos Roma a forduló előtt 11. helyen álló Udinese otthonába látogatott, a vendégeknél azonban két meghatározó játékos, Totti és Gervinho sem játszhatott. A hazaiak gyorsan meg is lepték a vendégeket, miután Muriel már a 3. percben a kapufát találta el. A kolumbiai támadóval később is meggyűlt a bajuk a római védőknek, Muriel kiharcolt két sárga lapot, és Di Natalét, valamint Gabriel Silvát is óriási helyzetbe hozta, ám előbbi nem találta el jól a labdát, így De Sanctis kapus védeni tudott, míg utóbb a visszafutó Benatia mentett a gólvonalról.

A vendégek előtt is adódtak kisebb helyzetek, de ezúttal nem volt átütőerő a rómaiakban, akiken látszott Totti, Gervinho hiánya. A második félidő elején elsősorban Maicon vezérletével a „farkasok” is kivillantották körmeiket. A 66. percben azonban éppen a brazilt állította ki a játékvezető, ám a szünet után már jóval visszafogottabb teljesítményt nyújtó hazaiak ezt nem tudták kihasználni, és a 82. percben egy kontra során a csereként beállt Michael Bradley a vendégeket juttatta vezetéshez. Mivel újabb gól nem esett, az emberhátrányban lévő rómaiak Udinében is győzni tudtak 1–0-ra, s továbbra is őrzik százszázalékos mérlegüket.


Udinese–Roma 0–1 (Bradley 82.)


Mondhatni kellemes ellenfél várt vasárnap a bajnoki címvédő Juventusra, hisz a Genoa története során a Juvétól kapott ki a legtöbbször a Serie A-ban (54-szer). Ugyanakkor a genovaiak legutóbbi két, torinói fellépésükön egyaránt egy ponttal tudtak távozni.

Az első félidőben a Juventus érvényesíthette akaratát, mivel a Genoa nem sok ellenállást tanúsított – leszámítva a bravúrvédésekkel jelentkező Perint. A jól védő kapus azonban csak rövid ideig tudta tartani csapatát: a 23. percben Arturo Vidal értékesített egy vitatható tizenegyest. A 36. percben pedig a nyáron szerződtetett Carlos Tévez szép lövőcsel után ballal volt eredményes. 2–0

A szünetre kétgólos előnnyel mehetett a Juve, ugyanakkor a fór nagyobb is lehetett volna, ha Vidal lövése nem a lécen csattan vagy Pirlo habozás nélkül lő el egy visszakészített labdát nagy ziccerben.

A második félidőre Gasperini mester kettőt is cserélt, de ez is csak minimálisan javított a Genoa játékán. A fordulás után Perin dupla-védéssel nyitott, Tévez és Llorente lövését is hárította. A folytatásban viszont a Juventus megelégedett a kétgólos vezetéssel, s mivel a Genoa többnyire csak a félpályáig jutott, nem is kellett sokat erőlködnie. A hajrában gól, de még helyzet is csak elvétve akadt, így a Juve kényelmes, 2–0-s sikerrel feledtette a múltkori, Fiorentina elleni 4–2-es vereséget.


Tőzsér Dánielt a Genoa nem nevezte a mérkőzésre. 

Juventus–Genoa 2–0 (Vidal 23. – 11-esből, Tévez 36.)


A Barcelona elleni hétközi, energiát jócskán felemésztő összecsapás után a Milan Parmába látogatott. Massimiliano Allegri a kispadra nevezte csak Kakát, ugyanakkor Mario Balotelli ismét kezdő volt Robinho mellett, mögöttük pedig lehetőséget kapott Valter Birsa is.

Az első félidő azonban nem úgy sikerült a rossonerinek, ahogy szurkolói várták: hiába volt aktívabb a milánói csapat, a Parma két lövésből két gólt szerzett, így jelentős előnyre tett szert. Marco Parolo szerzett vezetést a 11. percben, majd a félidő hosszabbításában is meglepték a sárga-kékek a vendégeket, Parolo gólpassza után Antonio Cassano lőtt a tehetetlen Gabriel kapus mellett a jobb alsóba. 2–0

A második játékrész elején jött Kaká és Alessandro Matri is a Milanba – a korán besárguló Balotellit levitte Allegri –, és a két csere kifizetődőnek bizonyult: Matri a 61. percben szépített, két percre rá pedig egyenlítettek is a vendégek Matías Silvestre fejesével. Az argentin védő gólja azért is nagy szó, mert a Milan január óta nem volt eredményes fejjel. 2–2

A csattanó azonban még hátra volt: a hajrában Gabrielnek óriásit kellett védenie, hogy őrizze az eredményt, ám a 94. percben ismét jött Parolo, és a kéttagú sorfal mellett szabadrúgásból kilőtte a jobb alsó sarkot. A 28 éves játékos a Parma legutóbbi öt góljának aktív részese volt, és a Milan elleni remeklése három pontot ért!


Parma–Milan 3–2 (Parolo 11., 94., Cassano 45+1., ill. Matri 61., Silvestre 63.)

A Bolognának kellett a győzelem, mint a falat kenyér, és José Crespo korai találatával a piros-kékek – a szezonban először – be is gyűjtötték otthon a három pontot a Livorno ellen. 

Vezetett a meccs elején a Chievo is, ám a veronaiak visszacsúsztak az utolsó helyre, miután a kolumbiai José Cuadrado első dupláját szerezte a Fiorentinában. A remeklő firenzeieknél Giuseppe Rossi két assziszttal jelezte kitűnő formáját. 

A Catania–Sassuolo alsóházi „derbi” a vártnál is kevesebbet hozott, gól nélkül végeztek a felek.

Bologna–Livorno 1–0 (José Crespo 3.)

Chievo–Fiorentina 1–2 (César 13., ill. Cuadrado 45., 64.)

Catania–Sassuolo 0–0

forrás: NSO