Recent comments

Friss Hírek

BL: Iksz a Milan-Barcán

A Bajnokok Ligája-csoportkör harmadik fordulójában a H-jelű csoportosulás rangadóján a Milan döntetlent játszott odahaza a Barcelonával. 


Balotelli nélkül is bátran kezdett a Milan, egy szép akció végén Sulley Muntari lőtt lesgólt (természetesen nem adta meg Dr. Brych), majd a 9. percben Robinho már teljesen szabályos találatot szerzett: ügyesen passzolgatott a 16-os előtt Kakával, a visszakapott labdát pedig higgadtan a kapuba küldte a 11-espont tájáról. 1–0!

Ezt követően visszább állt a Milan, és szinte borítékolható volt az egyenlítés: a 24. perben Lionel Messi egy 16-os előtti labdaszerzés után, Andrés Iniesta passzát követően a 16-osra belépve kicselezte   Philippe Mexest, majd a bal alsó sarokba gurított. 1–1!

Ez volt Messi hatodik Milan elleni találata.

Mexes perceken belül egyenlíthetett volna, kihasználva Victor Valdés bakiját, de a tulajdonképpen már üres kapu mellé bólintott, majd Alexis Sánchez ziccerét védte a cseresorból Christian Abbiati sérülése miatt előlépett Marco Amelia. A Milan továbbra is kontrára játszott, csak éppen egyre veszélytelenebbül, Neymar ellenben kétszer is gólt szerezhetett volna, csak éppen mindkétszer célt tévesztett. 

Nagy elánnal kezdett a pihenő után a Milan, de egy kontra után Robinho újabb gólt szerezhetett volna, ha a sokszoros brazil válogatott játékos nem rúg irdatlan lyukat az ötösön, hatalmas ziccerben. Xavi klasszikus Barca-akció végén szintén vezetéshez juttatta volna övéit, de az ő lábáról meg lecsúszott a labda, nem kisebb helyzetben.

A két hiba ellenére gyilkos volt az iram, tartotta a lépést a Milan a Barcával, így jól szórakozott a közönség, hát még amikor beállt Robinho helyére a nagy kedvenc, Mario Balotelli. Azért az olasz drukkerek szava is elállt, amikor a 69. percben Adriano két méterről a kapu mellé lőtt, a lecserélt Kaká viszont nagy tapsot kapott. Szemmel láthatóan elégedett volt a döntetlennel a Milan, de Massimiliano Allegri mester nem követte el azt a hibát, hogy védőkkel zsúfolja meg csapatát, mert Balotelli után Andrea Polit és Urby Emanuelsont küldte pályára, míg a másik oldalon Cesc Fabregas és Pedro állt be friss erőként.

Újabb gólt azonban már nem láthattunk: a döntetlennel mindkét csapat elégedett lehet.

H-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MILAN (olasz)–BARCELONA (spanyol) 1
–1 

G: Robinho (9.), ill. Messi (24.)
forrás: NSO