Recent comments

Friss Hírek

Higuaín tizenegyeseivel kétgólos Napoli-siker

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) kilencedik fordulójában a Napoli hazai pályán 2–0-s győzelmet aratott a Torino ellen.


A nápolyiak mindkét gólját Gonzalo Higuaín szerezte, mindkettőt tizenegyesből.

Az első percekben a Napoli akarata érvényesült, a hazaiak offenzíven léptek fel, nem hagyták kibontakozni a Torinót, komolyabb helyzetet azonban nem tudtak kialakítani. De kaptak egy tizenegyest.

A 13. percben Dries Mertens emelgetett a vendégek tizenhatosán belül, majd megtolta a labdát Kamil Glik mellett, aki ugyan visszahúzta a lábát, de így is hozzáért a belga szélsőhöz. Más kérdés, hogy a Napoli játékosa már akkor dobta magát, amikor a vendégvédő még hozzá sem ért. A labda mögé Gonzalo Higuaín állt, és kíméletlenül a léc alá lőtt. 1–0

A folytatásról sokat elmond, hogy a hazai drukkerek az egygólos előny ellenére is fütyülni kezdtek a látottak miatt, ugyanis kedvenceik nem erőltették meg magukat különösebben a második gól megszerzése érdekében Igaz, a Torino jóformán teljesen veszélytelen volt, mert a Napoli kiválóan védekezett, jól lezárta a területeket.

Bő fél óra elteltével aztán újabb tizenegyest kaptak a nápolyiak. Federico Fernández lövése levágódott Glik könyökéről, a játékvezető ismét szőrösszívűnek bizonyult. Az ítélet-végrehajtó szerepében ezúttal is Higuaín tündökölt, higgadtan a bal alsóba gurított. 2–0

A Napoli csatára legutóbb még a Real Madrid játékosaként duplázott bajnoki mérkőzésen, márciusban a Mallorca ellen.
 
A második félidőben is a hazaiak akarata érvényesült, akik azonban szemernyivel sem tettek többet a három pont megszerzése érdekében, mint amennyire szükség volt. Lorenzo Insigne és Mertens teljesítményét ugyanakkor mindenképpen ki kell emelni, a két villámgyors szélső ugyanis főszerepet játszott abban, hogy ne fulladjon unalomba a második félidő.

A Torino csak elvétve jutott el Reina kapuja elé, de a váratlan megoldásokkal akkor is adós maradt, a spanyol kapusnak csak egy alkalommal kellett nyújtóznia.

A második játékrész legnagyobb lehetőségét a csereként beállt José Callejón puskázta el, aki Marek Hamsík kiugratása után „csőrrel" próbált túljárni Daniele Padelli eszén, a kapus azonban kifogott rajta.

A hajrában a csereként beállt albán védőt, Migjen Bashát még kiállította a játékvezető Pandev lerántásáért, de újabb gól már nem született, így a Napoli két pontra megközelítette a később pályára lépő Romát, a Torino pedig már öt bajnoki óta nyeretlen, és először kapott ki a San Paolóban 1996 áprilisa után.

Napoli–Torino 2–0 (Higuaín 14., 32. – mindkettőt 11-esből)

forrás: NSO