Recent comments

Friss Hírek

Olasz Kupa: Ellenfélre vár a Lazio




Ma este rendezik az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóját, ahol az Inter fogadja a Romát.
 
Az már biztos, hogy a Lazio ott lesz a döntőben, ám ellenfele kilétére még várni kell, igaz, már nem sokat.

Nem csak a dicsőségért, hanem a szezonja megmentéséért játszhat ma mindkét csapat: a Roma a 6., az Inter a 7. helyen áll a bajnokságban. Az Olasz Kupán keresztül azonban mindkét csapatnak van még esélye a jövő évi kupaszereplésre...

Más kérdés, hogy ezt ténylegesen mennyire szeretnék a két klubnál, hiszen az Európa Liga anyagi lehetőségekben jóval elmarad a Bajnokok Ligájától, és ennek is betudhatóan az olasz klubok nem igazán szerepelnek eredményesen az utóbbi években ebben a sorozatban. 


Azonban mind az Inter, mind a Roma szurkolóira "ráférne a siker", hiszen a szezon során akadt már néhány kellemetlen élményük.

Az elődöntő 2-1-s Roma előnyről indul, így az Internek egy egy gólos siker is elég a döntőhöz - ám mégsem ők tűnnek az esélyesnek. Az utóbbi hetek teljesítménye inkább a fővárosiak mellett szól, ráadásul Andreazzoli csapata római derbit vívhatna a fináléba,amennyiben bejut oda. 

Az Internél a sérülések továbbra is meghatározzák a csapat összetételét: az egyetlen "vérbeli" csatár a veterán Tommasso Rocchi Stramaccioni csapatánál. 


A Roma győzelemmel hangolt a visszavágóra, a Torinót verte meg idegenben, míg az Inter Triesztben kapott ki a Cagliaritól 2-0-ra.

Az elmúlt években több jó meccset is vívtak egymás ellen a felek, remélhetőleg ma egy újabb fejezettel bővül ez a lista. 

A meccset 21:00-tól rendezik a milánói San Siro stadionban.

Tv: Digi Sport

forrás: azzurri.co.hu