Recent comments

Friss Hírek

Inter: Kovacic és Alvarez nagy napja lehet



Egyre nehezebb és nehezebb helyzetben az Inter, újabb kulcsjátékosai kidőlése után.

A támadók elfogyását követően immáron a Nerazzurri középpályája is erősen foghíjas állapotban, Stramaccioni lehetőségeit alaposan behatárolják a csapatot sújtó történések.

A 37 éves tréner így vélhetően a 3-5-1-1-es felállás mellett teszi le voksát, a védelembe Silvestrét beemelve a hiányzó Samuel helyére, a középpályára Kovacic elé a Zanetti, Benassi, Kuzmanovic, Pereyra négyest húzva, míg a támadósorban Alvareznek és Rocchinak szavazva lehetőséget.

A Parma vélhetően felettébb kellemetlen ellenfele lesz a hazaiaknak, az volt a múltban is, erről árulkodik a két klub 18-13-14-es örökmérlege, illetve már az odavágó során is letették Sansone-ék névjegyüket(1-0 a Tadiniben). 
Bedarálni szinte lehetetlen lesz az idei Gialloblut, a siker kulcsát sokkal inkább egy-egy kiugró egyéni teljesítmény jelentheti, melyre pillanatnyilag két ember lehet képes a mára nevezett milánói keretből; Matteo Kovacic és Ricky Alvarez.

A 18 éves horvát már eddig is villantgatott meg ezt-azt kivételes képességeiből, de a kezdeti megilletődöttség még olykor rányomta bélyegét teljesítményére. Nagy kérdés, hogy vajon a visszavont szervező szerepe mennyire passzol játékstílusához, de szép lassan úgy tűnik belenőhet ebbéli feladatkörébe is és az Inter jövőbeli sikereinek kulcsszereplője lehet.

Némiképp kevesebb türelem övezi Alvarez munkásságát, az argentin számára azonban sosem jöhetett jobbkor társai kihullása, ugyan leginkább kényszerből, de hosszú hónapok mellőzöttsége után végre a képességeinek kijáró lehetőséghez jut csapatánál, s immáron csak rajta áll, képes-e bizonyítani, hogy igazán méltó egy topklub húzónevévé válni. 

A tehetsége, játékintelligenciája, technikai képessége abszolút adott, a többi csakis rajta áll.

Hogy végül sikerül-e bármelyiküknek is emlékezeteset villantani azt néhány órán belül megtudhatjuk, a vasárnapi játéknap kezdeteként a két klub összecsapása 12.30-tól veszi kezdetét.

forrás: azzurri.co.hu