Recent comments

Friss Hírek

Serie B: Nulla gól, borzalmas a magyar mérleg

Magyarok fekete napja az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Serie B) 39. fordulójának szombati játéknapján: Laczkó Zsolt (Vicenza) és Feczesin Róbert (Ascoli) bennmaradásért harcoló csapata vereséget szenvedett – utóbbi igen kiadósat –, s bár Filkor Attiláé (Pro Vercelli) jó volt egy ikszre, maradt az utolsó előtti helyen.




Feczesin Róbert a kezdőcsapat tagjaként a 77. percbeli lecseréléséig volt a pályán az Ascoliban, amely sorozatban a hatodik vereségét szenvedte el. 
A hazaiak 0–2-nél, a 17. percben emberhátrányba kerültek, a feljutásra hajtó Verona a 40.-ben már 5–0-ra vezetett – végül ez lett a végeredmény. 

Laczkó Zsolt végig a pályán volt a Vicenzában, amely a megelőző két meccsét megnyerte, ezúttal azonban nagyon korán hátrányba került az első osztályba igyekvő Livorno otthonában, és végül 2–0-ra ki is kapott. 

Filkor Attila a 69. percben lépett pályára csereként a Pro Vercelliben, amely már csak az osztályozós megmenekülésben bízva fogadta a sereghajtó Grossetót. S bár Filkor csapata a vereséget megúszta (a vendégek a 94. percben büntetőt rontottak, maradt a 0–0), nem tudott érdemben javítani a pozícióján: három forduló van hátra, és az osztályozóhoz minden bizonnyal legalább hét pontot kell szereznie (az utolsó három kiesik, a 18-19. helyezett osztályoz). Másképp fogalmazva: Filkorék már csak Laczkóék vagy Feczesinék rovására maradhatnak benn.

39.forduló 

Ascoli-Verona 0-5 (0-5)

Livorno-Vicenza 2-0 (1-0)

Pro Vercelli-Grosseto 0-0

Reggina–Brescia    0–1 

Varese–Cittadella   2–0


Virtus Lanciano–Crotone 1–1 


Padova–Novara 3–3 

Bari–Spezia 2–1 


Juve Stabia–Ternana 1–1 


Modena–Sassuolo 2–1

forrás: NSO