Recent comments

Friss Hírek

Conte: A derbi sohasem hasonlítható a többi meccshez

Antonio Conte tudja, hogy a torinói derbin bármilyen eredmény előfordulhat.


A Napoli pescarai sikerének köszönhetően ma még biztosan nem ünnepelhet a Bianconeri.

"Ez a könyörtelenség, az éhség és a következetesség címe.

"A derbi mindig is egy fontos meccs, különösen két olyan csapat között, akik labdatartásra és -járatásra épülő támadófocit játszanak. Ezek különös események, melyek közül kettőre emlékszek, az egyik, amikor megnyertük a Scudettót, a másik, amikor a Toro kiesett, noha mindkétszer vereséget szenvedtünk. Ez is azt bizonyítja, hogy az, hogy papíron ki a jobb, nem számít."

"A derbi sohasem hasonlítható a többi meccshez. A rivalizálás egy csodálatos dolog, két csapat ugyanabból a városból a legmagasabb osztályban. Jó látni, hogy a Toro egy erős szintre tért vissza, még úgy is, hogy a tabella szerint még mindig a túlélésért küzdenek. Tudjuk, hogy egy kitűnő csapattal nézünk farkasszemet, és nagyon-nagyon koncentráltnak kell lennünk."

"Egy derbin az elszántság ugyanannyira számít, mint a taktika. A Torino nagyon motivált lesz, és nekünk hasonlónak kell lennünk. Minden aspektusból készen állunk a mérkőzésre. Természetesen remélem, hogy mind a Juve, mind a Toro eléri a célját ebben a szezonban."

"Lehetett volna-e probléma a nézők között, hogyha mi ma megnyerjük a Scudettót? 

A tény, hogy ez egyáltalán csak szóba kerül, szégyen. Mindemellett mindenhol, ahova ellátogattunk, inzultáltak minket és különböző dolgokat dobáltak felénk. Már évek óta van egy házam Torinóban, és torinói polgárnak tartom magamat. A legnagyobb tisztelettel viseltetek a Torino és a szurkolói iránt."

Most, hogy 8 ponttal vezet a csapata a Napoli előtt a táblázaton, és már akár ezen a hétvégén megnyerhette volna az újabb bajnoki címet a csapata, Conte engedett egy kicsit, amikor erről a témáról beszélt.

"Ez a Scudetto nagyon különleges, mivel nem könnyű fenntartani a sikert Olaszországban, különösen úgy, hogyha favoritként indulsz neki. Ha a bajnoki cím megérkezik, akkor ez lesz a könyörtelenség, az éhség, az elszántság és a következetesség címe. Bebizonyítottuk, hogy ezek bennünk jobban megvannak, mint a többi csapatban."

Az edzőt már a következő szezonról is megkérdezték, elsősorban a Luis Suarez- és Zlatan Ibrahimovic-szálról.

"Tiszteletlen most beszélni az átigazolásokról, így bármilyen ehhez tartozó kérdéssel Beppe Marotta igazgatóhoz kellene fordulniuk. A Serie A továbbra is az egyik legnehezebb bajnokság marad a világon, még úgy is, hogy az ún. "topjátékosok" nincsenek itt a bajnokságban. Elkerülhetetlen, hogy oda mennek, ahol hihetetlen fizetéseket kapnak, és az olasz klubok nem engedhetnek meg maguknak évi 10 millió eurót garantáló szerződéseket."

A Juventus 4-0-ás összesítéssel esett ki a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellenében, és a bajor csapat a héten 4-0-ra megsemmisítette a Barcelonát a BL elődöntőjének első meccsén.

"A németek a Barcelona ellen újabb tanújelét adták annak, hogy milyen erősek. Ugyanakkor, ez a meccs minket nem vigasztal. Nagyra kell törnünk, mivel mi vagyunk a Juventus. Láttuk, hogy most hol állunk, de ez csak azt jelenti, hogy fejlődnünk kell."

forrás: Juventusfc.hu