Recent comments

Friss Hírek

Last minute gólok és Juventus ünnep - lapszemle


„Képes lesz-e megmászni a Juve-hegyet a Milan?”- tette fel a kérdést még vasárnapi számában a La Gazzetta dello Sport. 

Akik látták az olasz bajnokság 33. fordulójának rangadóját, tudják a választ. A Juventus elég visszafogott teljesítménnyel, de egy jogos Vidal büntetőnek köszönhetően legyőzte a Milant, így már a következő körben bajnok lehet.

A Juventus az ősi rivális Torino otthonában ünnepelhet vasárnap délután, ha megnyeri a városi derbit, miközben a Napoli pontokat veszít. Az Inter nagyon gyenge játékkal lezárta három meccs óta tartó vereségsorozatát más kérdés, hogy a helyzetek alapján a Parma könnyen nyerhetett volna a San Siróban.

„Juve, négy pontra a bajnoki cím. Izgulhat a Milan”  írta hétfő reggel internetes oldalán a Gazzetta. A 33. kör történéseit persze lehetetlen röviden összefoglalni, de a Juve valóban nagyon nagy lépést tett a címvédés felé. A Milan elleni 1-0-ás siker azt jelenti, hogy Conte együttese a nagy rivális Torino otthonában lehet bajnok a következő fordulóban.



A vasárnapi rangadó győztes gólját, az előző meccshez hasonlóan – a Gazzetta által a meccs emberének választott – Arturo Vidal szerezte. A 11-es érdekessége, hogy a cserekapus Amelia szerint, a szabálytalanságot kiharcoló Asamoah elismerte neki, hogy kereste az ütközés lehetőségét. Vagyis nem a labdát nézte, a büntetőre játszott. A torinói csapat középpályása természetesen cáfolta mindezt.

„Kemény volt ez a szezon, szóval a lehető leghamarabb szeretnénk megnyerni a scudettót. Engem nem érdekel hol fogunk ünnepelni” – mondta Antonio Conte, aki azt is elárulta a rangadóval 8 oldalon foglakozó Gazzettának, hogy nagyon büszke a Milannal szemben meglévő (!) 18 pontos előnyre. 

A másik szakvezetőnek Massimiliano Allegrinek már több problémája van, hisz csapata csak 1 ponttal áll jobban, mint a Fiorentina. A már 12 hazai győzelemnél járó firenzei együttes vasárnap délután 3-0-ra is vezetett a Torino ellen, a vendégek mégis talpra álltak. A győztes gólt, négy perccel a lefújás előtt a brazil Romulo szerezte.

„Igen, a Juve megcsinálta. Már csak egy lépés a scudetto”  írta hétfői címlapján a Corriere dello Sport, amely természetesen a Napoli utolsó pillanatban kiharcoltgyőzelméről is beszámolt. A Cagliari elleni bajnoki győztes gólját Lorenzo Insigne szerezte a 94. percben! A Milan előtt hét ponttal vezető Napoli, egyre biztosabb lehet az ezüstéremben. „Ezt a gól a nemrég megszületett kisfiamnak, Carminénak ajánlom” - mondta a lefújás után Insigne.

A Palermo várható kiesésére utalva, több ezer hatalmas ’B’ betű fogadta a szicíliai derbi főszereplőit vasárnap délután a Stadio Massiminóban. A Catania-Palermo rangadón ugyan nem sikerült nyernie a hazai csapatnak (Ilicic a 95. percben egyenlítetett) de az idegenben csak 1 győzelemnél járó Palermo – amely még az Inter-Fiorentina-Juventus hármassal is játszik – megint tett egy nagy lépést a Serie B felé.

 forrás: hatharom.hu