Recent comments

Friss Hírek

A hajrában dőlt el a torinói derbi; Inter-fiaskó

A hajrában szerzett két góllal a Juventus 2–0-ra diadalmaskodott a Torino vendégeként az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában.


Az Inter nemcsak a Palermo elleni mérkőzését veszítette el, hanem a súlyosnak tűnő sérülést szenvedő Javier Zanettit is. 

A Roma és a Fiorentina simán nyert, a Lazio egy pontot szerzett Parmában, míg Tőzsér Dániel győztes csapat tagja volt Veronában.

A Juventus a Torino elleni, ezt megelőző 13,  bajnokiján veretlen maradt, legutóbb az 1994–1995-ös szezonban kapott ki, igaz, akkor kétszer is, de a végén aranyérmes lett. A scudetto megszerzésére most is jó esélyük van a „zebráknak”, akik közül Mirko Vucsinics és Claudio Marchisio járt a legközelebb az első játékrészben a gólhoz. 

A 18. percben egy védő blokkolta a montenegrói lövését, majd újabb 18 perc elteltével Marchisio már a hálóba talált, de les miatt nem ünnepelhetett.

A szünet előtt még Gianluigi Buffonnak kellett nagy védést bemutatnia Mario Santana léc alá tartó löketénél.

Sokáig a második játékrészben sem változott az eredmény, mígnem a 86. percben Arturo Vidal (ki más?) megszerezte a vezetést a Juventusnak 0-1.


A hazaiaktól ezután kiállították a lengyel Kamil Gliket, a 92. percben pedig Claudio Marchisio állította be a 0–2-es végeredményt. 

A Torino egymás után a 8. városi derbijén nem tudott gólt szerezni a Serie A-ban.

Torino–Juventus 0–2 (Vidal 86., Marchisio 92.)

A kiesés elől menekülő Palermo már a 10. percben megszerezte a vezetést, mégpedig hathatós milánói segítséggel, Josip Ilicic gólját ugyanis Matías Silvestre hatalmas hibája előzte meg. 


A szlovén támadó kiváló formában van, sorozatban ötödik bajnokiján talált be. A vendégek nem sokkal később egy másik argentinjuk miatt is foghatták a fejüket, Javier Zanettit ugyanis sérülés miatt le kellett cserélni. A 40. évében járó klublegenda pályafutása is veszélybe került.

Andrea Stramaccioni a sok sérülés miatt nem nagyon tudott belenyúlni a mérkőzésbe, az Inter edzője végül az egyaránt 19 éves Luca Garritanót és Franesco Fortét cserélte be a második félidőben, de ezek a változtatások sem hoztak eredményt. A Palermo fontos győzelmet aratott.

Palermo–Internazionale 1–0 (Ilicic 10.)

Libor Kozák a 96. percben hőssé válhatott volna, ám a cseh játékos lesről talált a hazai kapuba, így a Lazio csak egy pontot szerzett Parmában.

Parma–Lazio 0–0

A másik fővárosi csapat ellenben már az első félidőben lerendezte a meccsét, Francesco Tottiék végül 4–0-ra verték meg a Sienát. 


A „farkasok” ikonja az Erik Lamelának adott gyönyörű gólpasszal vette ki a részét a diadalból, ezt a találatot Pablo Daniel Osvaldo duplája fogta közre.

A Roma harmadszor szerzett három gólt az első félidőben a Serie A mostani idényében, korábban a Fiorentina és a Milan volt a szenvedő fél. Osvaldo a második félidőben is eredményes volt egyszer, így elkönyvelhette első triplázását az olasz élvonalban.

AS Roma–Siena 4–0 (Osvaldo 14., 41., 67., Lamela 16.)

Firenzében komolyan gondolják a BL-selejtezőt érő harmadik hely megszerzését, a lilák ezt egy sima genovai győzelemmel jelezték.


A Fiorentina az első félidőben Juan Cuadrado távoli és Adem Ljajics közeli lövésével kétgólos előnyre tett szert, amit a második félidőben Alberto Aquilani találatával fejelt még meg. Vincenzo Montella csapata ezzel dobogós helyre ugrott, a Milan azonban este a Catania legyőzésével visszaelőzheti.
 
Sampdoria–Fiorentina 0–3 (Cuadrado 36., Ljajics 41., Aquilani 73.)

A Sienát a Palermo mellett a Genoa is megelőzte, amely Marco Borriello fejesével hozta el a három pontot Veronából. A győzelemből Tőzsér Dániel is kivehette részét, mivel Davide Ballardini a 90. percben becserélte Juan Vargas helyére.

Chievo–Genoa 0–1 (Borriello 73.)

forrás: NSO