Recent comments

Friss Hírek

Inter: Zanetti akár fél éven belül visszatérhet a pályára

Az Internazionale labdarúgócsapatának orvosa szerint Javier Zanettit ismerve az argentin játékos akár fél éven beül teljesen felépülhet Achilles-ín-szakadásából.


 A 40. évében járó Zanetti vasárnap a Palermo–Inter (1–0) olasz bajnokin szenvedett Achilles-ín-szakadást, amely akár 10-12 hónapos kihagyást is jelenthet egy sportoló számára, a milánói klub csapatorvosa azonban ennél optimistább.

„Nagy sajnálatos, ha egy példaképnek számító sportoló ilyen sérülést szenved – nyilatkozta Enrico Castellacci. – Ez egy súlyos sérülés, a műtét elkerülhetetlen. Hogy mennyit kell kihagynia? Ha figyelembe vesszük Zanetti elhivatottságát és eltökéltségét, akár hat hónapon belül is visszatérhet. A tény, hogy lassan már a negyvenet tölti be, hátráltató körülmény lehet, de Zanettiről beszélünk, így optimisták lehetünk.”

Zanettinek egyébként esze ágában sincs a visszavonulásra gondolni, bár sokan féltették attól, hogy ez a sérülés a pályafutása végét jelentheti.

„A célom, hogy visszatérésemkor erősebb legyek, mint voltam, és ebben hiszek is – nyilatkozta az Inter argentin csapatkapitánya a klub honlapján. – Kereket kell cserélnem jó néhány kilométer után... A sérülés a profi sport része, a legfontosabb azonban a csapat. Majd eldöntjük, mikor kerüljön sor a műtétre. Még nem közölték velem, mennyi kihagyás vár rám, de a pályafutásomnak biztos nincs vége. Csak az számít, hogy teljesen felépüljek, a legfőbb vágyam, hogy újra a csapattársaim között lehessek.”

Palermói veresége után az Inter a hetedik a Serie A-ban, két pontra az Európa-liga-indulást érő ötödik helytől.

„Sajnálom, hogy nem segíthetek a srácoknak a szezon hátra lévő részében, de biztos vagyok benne, hogy oda tudunk érni az Európa-ligába – folytatta Zanetti, akit sokan biztattak sérülése után. – Nagyra értékelem a szurkolóink üzeneteit, de Moratti elnök úr, a csapattársaim és még sokan mások is támogatásukról biztosítottak.”


forrás: NSO