Recent comments

Friss Hírek

Milan: A bajnokság legjobb csapatához megyünk




A hétvégén rendezik a Serie-A 33. fordulóját. A Milan vasárnap este a Juventus csapatához látogat. 

A Juventus jelenleg vezeti az olasz bajnokságot és 9 ponttal előzi meg a második helyezett Napolit.

A torinói csapat 32 mérkőzésen 23-szor legyőzte ellenfelét, valamint 5 döntetlent szereztek ill. 4-szer vereséget szenvedtek. A Juventus 63 gólt lőtt és csupán 20 gólt kapott és összesen 74 pontot gyűjtöttek. A Juve az utóbbi 5 mérkőzését megnyerte. (Lazio-Juventus 0-2, Juventus-Pescara 2-1, Inter-Juventus 1-2, Bologna-Juventus 0-2, Juventus-Catania 1-0)

A Juventus 16 mérkőzést játszott hazai pályán, a mérleg 12 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. Emellett 33 gólt rúgtak és csupán 9-et kaptak. Idegenben a Juve szintén 16 mérkőzésből 11-et megnyert, 3-szor döntetlenezett és 2-szer vereséget szenvedtek. A szerzett gólok száma 30, a kapott góloké pedig 11.

A hazaiak házi góllövőlistáját Mirko Vucinic vezeti, aki 27 mérkőzésen 9-szer volt eredményes. Őt követi Fabio Quagliarella 21 meccsen 8 szerzett góllal. A harmadik legeredményesebb játékos(ok) Sebastian Giovinco, Alessandro Matri és Arturo Vidal, mind a hárman 7 gólnál járnak.

Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre. Nem áll rendelkezésre sérülés miatt Anelka, Giovinco és Pepe.

Íme a Milan kerete: Gianluigi BUFFON, Marco STORARI, RUBINHO – Giorgio CHIELLINI, Martín CÉCERES, Paolo DE CEGLIE, Federico PELUSO, Leonardo BONUCCI, Andrea BARZAGLI, Stephan LICHTSTEINER – Paul POGBA, Claudio MARCHISIO, Simone PADOIN, Andrea PIRLO, Luca MARRONE, Kwadwo ASAMOAH, Arturo VIDAL, Mauricio ISLA, Emanuele GIACCHERINI – Mirko VUCINIC, Nicklas BENDTNER, Fabio QUAGLIARELLA.

A gazzetta.it szerint Conte a 3-5-1-1-es felállásban küldi majd pályára játékosait. A kapuban Buffon, a védelemben Barzagli, Bonucci és Chiellini kezdhet. A középpályás Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba és Asamoah lesz. Az előre tolt támadó Vucinic lesz, mögötte pedig Marchisio szerepelhet.

A Juventus várható kezdőcsapata: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah – Marchisio – Vucinic.
 
A rossonerik a BL-selejtezőt érő harmadik helyen állnak, 32 mérkőzésen 17 győzelemmel, 8 döntetlennel és 7 vereséggel, 56 rúgott és 35 kapott góllal összesen 57 gyűjtött ponttal. 

A Milan elmúlt 5 mérkőzéséből hármat megnyert (Chievo-Milan 0-1, Milan-Palermo 2-0, Genoa-Milan 0-2) és kétszer döntetlen lett a végeredmény. (Milan-Napoli 1-1, Fiorentina-Milan 2-2)

A Milan hazai környezetben 16 mérkőzést játszott, ezeken 11 győzelem, 1 döntetlen és 4 vereség született, ehhez 28 rúgott és 13 kapott gól társul. 

Idegenben a mérleg 6 győzelem, 7 döntetlen és 3 vereség, 28:22-as gólmutató.

A rossoneri legeredményesebb játékosa Stephan El Shaarawy 31 meccsen 16 szerzett találattal, őt követi Giampaolo Pazzini, aki 24 találkozón 13-szor zörgette meg az ellenfél kapuját.

A harmadik Mario Balotelli, aki  8 meccsen 7-szer volt eredményes.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelölte utazó keretét, amelyben nem szerepel sérülés miatt Nigel De Jong neve, míg Mathieu Flamini és Mario Balotelli eltiltott. Gabriel és Bartosz Salamon a Primavera csapatban vett részt.

Íme a Milan kerete: Christian ABBIATI, Marco AMELIA, Davide NARDUZZO – Ignazio ABATE, Luca ANTONINI, Daniele BONERA, Mattia DE SCIGLIO, Philippe MEXÉS, Mario YEPES, Cristian ZACCARDO, Cristian ZAPATA – Massimo AMBROSINI, Kevin-Prince BOATENG, Kevin CONSTANT, Riccardo MONTOLIVO, Sulley MUNTARI, Antonio NOCERINO, Bakaye TRAORÉ  – BOJAN Krkic, Stephan EL SHAARAWY, M’Baye NIANG, Giampaolo PAZZINI, ROBINHO.

A gazzetta.it szerint a Milan 4-3-3-mas taktikai hadrendben játszik majd. A kapuban Abbiati, a védelemben Abate, Mexés, Zapata és Constant kezdhet. 

A középpályán Montolivo, Ambrosini és Muntari szerepelhet, míg a három támadó Boateng, Pazzini és El Shaarawy lesz.

A két csapat összesen 269 mérkőzésen találkozott egymással. Ezeken 93 alkalommal Milan, 91-szer pedig Juventus győzelem született, míg 85-ször döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a Milan 394, a Juventus 384 gólt szerzett.

A bajnokság 14. fordulójában már találkoztak egymással a csapatok. Akkor a San Siro stadionban 1-0-s Milan győzelem született, köszönhetően Robinho büntetővel szerzett góljának. Januárban ismét összefutottak a csapatok, akkor az Olasz kupában, végül hazai pályán 2-1-re nyert a Juventus, a gólokat Giovinco, Vucinic ill. El Shaarawy szerezte.

A mérkőzést Luca Banti vezeti. A 39 éves játékvezető 2005. májusában debütált a Serie-A-ban és azóta 120 első osztályú mérkőzést vezetett. Banti a Juventusnak 17 meccset vezetett, a mérleg 11 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség. A Milannak 11 mérkőzésen fújt, a mérleg 5 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség.

forrás: acmilan.hu