Recent comments

Friss Hírek

A Fiorentina és a Napoli is nyomást helyezett a Milanra


Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 33. fordulójának vasárnapi játéknapján a Napoli Lorenzo Insigne 93. percben szerzett találatával győzött 3–2-re a Cagliari ellen, míg a Fiorentina háromgólos előnyt adott le a Torino ellen, hogy aztán a 86. percben végül a maga javára fordítsa a mérkőzést.

A Roma hazai pályán ikszelt a sereghajtó Pescarával.


A táblázat második helyén álló Napolinak létfontosságú lett volna a három pont megszerzése, hiszen este 20.45-től Juventus–Milan rangadót rendeznek, így Cavaniék győzelmük esetén leszakíthatták volna a milánóiakat, és közelebb férkőzhettek volna az éllovas torinóiakhoz.

A találkozó azonban a vendégek számára indult jobban, hiszen a 18. percben Cavani röviden kivágott labdáját követően Ibarbo bombázott a kapu jobb oldalába.

A nápolyiak válaszára a második félidő harmadik percéig kellett várni, amikor Davide Astori talált a saját kapujába. Bő negyedórával később pedig már a Napolinál volt az előny: a 64. percben Cavani jóvátette a Cagliari góljánál elkövetett hibáját.

A „Matador" szezonbéli 23. találatát szerezte, amellyel magabiztosan vezeti az olasz bajnokság góllövőlistáját.

A meccsnek azonban ezzel még nem volt vége. A 71. percben a két perccel korábban csereként beálló Marco Sau egyenlített, ám a vendégek pontszerzéshez nem volt elég a két gól. A 93. percben ugyanis a szintén csereként beálló Lorenzo Insigne megszerezte a harmadik nápolyi gólt, egyúttal a három pontot csapatának.

A Napoli ezzel a győzelemmel hét pontra meglépett a Milantól.

NapoliCagliari 3–2 (Astori 48. – öngól, Cavani 64., Insigne 93., ill. Ibarbo 18., Sau 71.)






A dobogót ostromló firenzeiek fantasztikusan kezdték a mérkőzést, hiszen Juan Cuadrado 8. percbeli emelésével már a találkozó elején előnybe kerültek.

A kolumbiai szélső szép csel után kiválóan emelte át a vendégek kapusát. Hat perccel később Alberto Aquilaniról feledkeztek meg a torinói védők, az olasz válogatott középpályás pedig öt méterről védhetetlenül fejelt a bal felső sarokba. 

A hazaiak ezt követően sem vettek vissza a tempóból, és a 33. percben már háromgólos előnynek örvendhettek. Adem Ljajics a tizenhatos bal sarkáról óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe.

Ekkor nem sokan gondolták volna, hogy a Fiorentinának lesz még izgulni valója ezen a mérkőzésen. Pedig lett. A 45. percben Paulo Barreto góljával szépítettek a vendégek, majd az 56. percben Mario Santana átlövésével – és Emiliano Viviano kapus segítségével – már egy gólra felzárkóztak, sőt Alessio Cerci bombagóljával egyenlítettek is.

A Fiorentinának azonban sikerült begyűjtenie a három pontot. A csereként pályára lépő Romulo a 86. percben spiccel ellőtt a vendégkapus mellett, így nyertek a firenzeiek, akik egy pontra feljöttek a Milanra.

FiorentinaTorino 4–3 (Cuadrado 8., Aquilani 16., Ljajics 33., Romulo 86., ill. Barreto 45., Santana 56., Cerci 77.)







Nem kis meglepetésre a sereghajtó Pescara szerezte meg a vezetést a Stadio Olimpicóban a 14. percben Gianluca Caprari góljával, Mattia Destro becserélése azonban némi színt hozott a mérkőzésbe.

Az olasz válogatott támadó a szünetben lépett pályára, négy perccel később besárgult, az 51. percben pedig egyenlített, ám ez a gól csak a döntetlenre volt elegendő, így a Pescara nyolc meccs után szerzett pontot a bajnokságban.

RomaPescara 1–1 (Destro 51., ill. Caprari 14.)



A szicíliai rangadón a Palermo a 94. percben mentett pontot a Catania ellen, a Chievo a Siena otthonában nyert alsóházi rangadót, a Bologna és a Sampdoria nem bírt egymással.

SienaChievo 0–1 (Pellissier 45.)

BolognaSampdoria 1–1 (Gilardino 24., ill. Sansone 59.)

CataniaPalermo 1–1 (Barrientos 69., ill. Ilicic 94.)



forrás: NSO