Recent comments

Friss Hírek

A Napoli Cavani nélkül is hármat vágott

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában a Napoli 3–0-ra nyert a Pescara otthonában.


Az első félidőben a papírformát nézve némi meglepetésre a sereghajtó Pescara nemcsak, hogy helytállt a bajnoki ezüstérem előszámú várományosának számító Napoli ellen, de olykor-olykor még rá is ijesztett.

A Napoliban Edinson Cavani eltiltás miatt nem lehetett ott a pályán, így a fiatal Lorenzo Insigne kapott lehetőséget, aki az előző évben még a Pescarát vezette 18 góljával és 14 gólpasszával az élvonalba (kölcsönben a nápolyiaktól). A 21 éves támadó a 14. percben betalált volt csapata hálójába, s nem is ünnepelt látványosan. Mint kiderült, hiábavaló volt a sportszerű gesztus. A játékvezető les miatt ugyanis nem adta meg a gólt.

A szünetig Ivan Pelizzoli bravúrosan tartotta a lelket övéiben, sőt Giuseppe Sculli akár előnyhöz is juttathatta volna a Pescarát, akárcsak Federico Di Francesco is.

Fordulás után viszont már „felborult a pálya”, s megindult a Napoli-gólok sora.

A második játékrész első percében Gökhan Inler egy lecsorgó labdát jó húsz méterről helyezett el ballal a jobb alsóban némi szerencsével, majd az 58. percben Goran Pandev gyönyörűen fordult le emberéről, s okosan a kapuba passzolt. 2–0

A végeredményt a 82. percben Mlerim Dzemaili állította be egy hatalmas bombagóllal, ami harminc méterről a jobb felsőbe küldött kegyetlen erővel.

A Pescara pocsék sorozata ezúttal sem szakadt meg, immár sorozatban 15 meccsen nem tudott nyerni a bajnokságban.


Mivel a Napoli három pontot szerzett, így biztos, hogy vasárnap még nem lesz bajnok a Juventus. 

Pescara–Napoli 0–3 (Inler 46., Pandev 58., Dzemaili 82.) 

forrás: NSO