Recent comments

Friss Hírek

Galliani: Vagyunk olyan jók mint a Juve


Adriano Galliani, a Milan ügyvezető igazgatója hosszú interjút adott a Gazzetta dello Sportnak a Juventus elleni rangadó előtt.
 
- Balotelli eltiltásáról és a Juventus elleni meccsről: “Reméljük velünk lehet, amikor elvesztünk egy ilyen jó játékost az sosem jó. Két mérkőzést kapott Mario a játékvezető inzultálásáért. Ez túlzott. Nedved reméli, hogy Balotelli játszhat? Emlékszem, amikor neki kellett kihagyni a 2003-as BL döntőt az elődöntőben kapott figyelmeztetései miatt.”

- Balotelli hatásáról: “Ő egyedi a futball világában, ezt a góljai és a teljesítménye is mutatja. Hatalmas nyereség a Milan és a nemzeti csapat számára.”

- El Shaarawyról: “Stephan és Mario nagyon jó barátok, jó párost alkotnak. Stephan csak 20 éves és az ilyen korú srácoknak kell egy kis levegő ennyi lejátszott meccs után. Nincs velük semmi probléma, nagyon összeszedettek a pályán és azon kívül is. El Shaarawy tökéletes fizikai állapotban van, jók a statisztikái is, ha van probléma akkor az mentális. Nincs semmilyen ügy Allegrivel: az edzőnk Robinhót preferálta és ezt El Shaarawy gond nélkül elfogadta, nyugodt volt. Szerintem vasárnap visszatér a kezdőbe.”

- Robinhóról: “Nem akart visszatérni Brazíliába. Nem csak a Santos, hanem rengeteg brazil csapat érdeklődött iránta. Tudom, hogy mit szeretne, és ahogy a Milannál lenni szokott, szezon végén tárgyalunk a szerződéséről, de előbb tudunk kell, hogy indulunk-e a legrangosabb európai sorozatban jövőre.”

- Lejáró szerződésekről: “Ahogy már mondtam, ezekkel a kérdésekkel szezon végén szoktunk foglalkozni.”

- A klub pénzügyi nyilatkozatairól: “Majdnem egyensúlyt értünk el a büdzsét tekintve. Jövő hétfőn zárjuk le a 2012-es költségvetést, amit egy nagyon kis veszteséggel zárunk. 2013-ban a tökéletes egyensúly elérése lesz a célunk.”

- A stadionról: “A San Siróban szeretnénk maradni, az Interrel, vagy nélkülük. Rengetegszer próbáltunk már megvásárolni a stadiont Milánó város Önkormányzatától, de az ő álláspontjuk teljesen ütközött a mienkkel. Magunknak érezzük a San Sirót, hiszen csak az utóbbi 10 évben lett Milánóé, a Milan meg az Inter 1946 óta játszik rajta.”

- A stadionhelyzet összehasonlítása ez európai nagycsapatokéval: “Nehéz összemérni, ugyanis kétszer olyan magasak az árak, mint Olaszországban. 20 éve a Milannak több jegybevétele volt, mint a Real Madridnak, ma a dolgok megváltoztak. Sajnos minden országban különböző szabályok vannak: nem csak az adózás, hanem például a televíziós jogok. Ha egy csapat sem használja -kivéve a Juventus- ki ezeket az előnyöket, annak oka van. Ahhoz, hogy utól érjük Európát, nekünk kell top játékosokat kinevelni, csak ez az egy járható út van.”

- Átigazolásokról: “Az első igazolásunk egy védő lesz.”

- Juventusról: “A Juventus két éve visszatért a legmagasabb szintre, az előző szezonban a végsőkig harcoltunk velük. A legutóbbi 24 fordulóban ugyanannyi pontot szereztünk, mint ők, hiszem azt, hogy vagyunk olyan jók, mint Conte csapata. A következő szezonban újra ez a két csapat fog harcolni, de ezúttal nem lesz 15 pontnyi különbség 8 forduló után. Tudtuk, hogy lesz hatása a nagy játékosaink távozásának.”

- Ibráról: “Sajnáljuk az eladását, de a fizetését nem tudta kigazdálkodni a Milan, nem tudom, hogy a Juventus megengedhetné-e magának.

- Zavarná ha visszatérne a Juvéba? ” Abszolút nem.”

- Ki hiányzik jobban Milanellóból, Thiago vagy Ibrahimovic? “Ne kérdezz ilyet, hiszen mindkettő nagyon hiányzik nekem. Annyit mondok, hogy Olaszországban nem az nyeri a bajnokságot, aki a legtöbb gólt lövi, hanem az, aki a legkevesebbet kapja.”

- Boatengről: “Allegri az utóbbi időben a középpályán játszatta, de Kevin nem mondott semmit. Nem tudom vasárnap hol fog játszani, de középpályásként is rendkívül jól teljesít.”

- Allegriről: “Mindenképpen maradni fog, sosem kerestünk a helyére más edzőt. Viszont az természetes, hogy minden edző sorsa a csapat eredményeitől függ.”

- A csapat eredményeiről: “Se előre, se hátra nem nézünk, próbáljuk a lehető legtöbb pontot begyűjteni. A 2013-as mérlegünk egyelőre nagyon pozitív, és ezért köszönet a vezetőségnek, az edzőnek és a játékosoknak is. Sajnos a szezon elején jó pár pontot elhullajtottunk.”

- Gattusóról és Seedorfról: “Nagyon közel állnak a csapathoz, szerintem mindketten fantasztikus edzők lesznek. Azt nem tudom, hogy visszatérnek-e a Milanba. Azt viszont tudom, hogy szeretem fenntartani a jó kapcsolatot a nagy játékosainkkal. Éppen tegnap beszéltem Rinóval telefonon és Kakával is vacsoráztam, nagyon jó barátok vagyunk.”

Galliani az interjút ezzel a mondatával zárta: “Remélem, hogy a Juventus elleni mérkőzésen a csapat nyugodt lesz, illetve a problémákat elkerüljük a pályán, a lelátón és a stadionon kívül egyaránt.”

forrás: acmilan.hu