Recent comments

Friss Hírek

Chiellini: Egy nagyszerű alkalom a városnak

Giorgio Chiellininek ínyére van, hogy a Juventus visszatérhet oda, ahol 2011-ig hazai meccseit játszotta, avagy most vasárnap a Stadio Olimpicóban fog fellépni a Juventus a Torino vendégeként.


A védőnek szép emlékei vannak a Granata elleni meccsekről, mivel a Stadio Olimpicóban játszott utolsó városi derbin, 2009-ben, ő szerezte csapata győztes gólját a 81. percben.

Amennyiben a Napoli nem győzi le a Pescara csapatát szombat este, és a Juventus vasárnap győz, akkor a városi rivális pályáján ünnepelhetné az újabb bajnoki címét a Bianconeri. Ugyanakkor Chiellini még nem ünnepel, mivel a csapatnak még le kell győznie Giampiero Ventura csapatát, aki elleni idei első mérkőzését 3-0-ra nyerte meg az Öreg Hölgy a Juventus Stadionban.

"Ez egy fontos mérkőzés, és jól szeretnénk szerepelni, és természetesen győzni akarunk. Őszintén szólva, nem hiszem, hogy a Napoli elcsúszik. Fontos céljuk van, mivel be akarják biztosítani a második helyüket, minél hamarabb, különösen úgy, hogy a Milan képes lehet megnyerni az összes hátralévő meccsét a szezonban. Minden tiszeletem a Pescaráé, de nem hiszem, hogy a Napoli pontokat fog eldobni."

"Ugyanakkor nekünk még nem szabad ünnepelnünk, vagy másra figyelnünk, csak a meccsünkre. Fontos, hogy óvatosak maradjunk. Visszanézve a szezon első közös találkozójára, az első félidőben egy nagyon szervezett csapat ellen voltak problémáink. Mindemellett, ez a derbi, és a pillanatnyi formát ekkor kidobhatjuk az ablakon."

"Őrültség lenne lebecsülni az ellenfelünket, de nem gondolnám, hogy bárki is közülünk ezt tenné. Nem szabad lazsálnunk a Scudettóért folyó harcunkban. Igen, közel van, de ameddig nem érjük el, még van esélye az üldözőknek."

Mivel Chiellini már 8 éve van a Bianconeri szolgálatában, így ez azt jelenti, hogy nem idegen számára a derbik hangulata. Az Azzurri sztárja, aki mindkét szurkolótáborral jó viszonyt ápol, hosszan beszélt a derbik megjósolhatatlan voltáról, és a hozzáadott értékről, amit indukál. Chiellini még azt is elmondta, hogy szerinte mindenki 100%-ot fog nyújtani a két csapatból, és reméli, hogy a szurkolók normálisan fogják élvezni az ütközetet.

"Egyértelmű, hogy a Milan, Inter vagy éppen a Napoli elleni meccsek fontosabbak, csakúgy, mint a Bajnokok Ligája. De a derbi valami különleges érzést kölcsönöz Torinóban, mivel mindkét szurkolótábor szeretné uralni a várost, mégha csak hencegés gyanánt."

"Eltekintve attól, hogy a tabella nem tükrözi hűen a Torino szezonját, a derbi egy teljesen más meccs. Ez extra motivációt hoz magával és olyan szituációkat, amiket más meccseken nem látni."

"Már jó néhány éve itt vagyok, és eddig még nem volt semmilyen problémám a Torino szurkolóival, leszámítva a furcsa 2009-es történeseket. Akkor néhányukkal találkoztam, és azt mondták: 'A rossz csapatot választottad, hozzánk kellett volna jönnöd.' Mindig kedves dolgok ezek. Ez egy nagyszerű város, mivel nyugodtan, minden extremitás nélkül tudsz élni. Remélem, hogy a holnapi meccs mind a sport, mind a város számára ünnep lesz. A két csapat játékosai kölcsönös tisztelettel viseltetnek egymás iránt, és mindent bele fogunk adni a győzelemért. 

Remélhetőleg nem lesznek ütközetek a stadionon kívül, mivel ezért nagy kár lenne egy olyan helyet az erőszakkal összekötni, mint Torinót. Véleményem szerint a városban megvan minden, hogy az egyik legjobb legyen egész Olaszországban."

Chiellini az interjúja végén szót ejtett az eheti Bajnokok Ligája-elődöntők két győzteséről, a Bayern Münchenről, valamint a Borussia Dortmundról. Mindkét csapat 4 gólt szerzett a spanyol ellenfele (a Real Madrid és a Barcelona) ellen, és nagyon megnőtt annak az esélye, hogy tiszta német döntő legyen a Wembley-ben.

Viszont a két csapat teljesítménye nem érte váratlanul Chiellinit.

"A lehető legrosszabb sorsolást kaptuk, mivel a Bayern, amit meg tudott volna, azt meg is tette, hogy megnehezítse a dolgunkat. Jó játékot játszottunk, és volt néhány lehetőségünk, de teljesen megérdemelték a továbbjutást. A kiesésünk okozta kezdeti csalódottság már elmúlt, látva, hogy milyen fejlődést mutattak be."

Giorgio a Borussia Dortmund kivételes építkezési politikáját követendő példaként hozta fel, és reményeit fejezte ki, hogy a Bianconeri hasonlóan gyorsan tud visszatérni az európai futball élére.

"Soha nem volt igazi lehetőségünk, hogy egy világklasszis játékost igazoljunk. Szerintem minden olasz klub számára lehetetlenség lenne például egy Cristian Ronaldót kifizetni. A Borussia ezzel szemben egy teljesen különböző úton indult el, alacsony fizetésért szereztek meg fiatalokat különböző akadémiákról, és az elmúlt 3-4 évben beépítették őket a csapatba. Csak gratulálni lehet a klubnak, és a menedzsereiknek az elért teljesítményük miatt. Olyan csapatot raktak össze, amely visszatért Európa tetejére."

"Azt mondanám, hogy az ő utuk egy kissé hasonlít a miénkhez, és ezért remélem, hogy hamarosan felülmúlhatjuk őket. Hiszem, hogy mindig a legjobbak elleni meccsek segítenek abban, hogy meglásd, hol kell fejlődnöd, hogy elérd az ő szintjüket. Örülnünk kéne az idei szereplésünk miatt. Hogyha egy ehhez hasonló szezont jósoltam volna a szezon előtt, boldog lettem volna. Most minél hamarabb be kell biztosítanunk a Scudettót."

forrás: Juventusfc.hu