Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Isla helyett Zielinski?

Tavaly nyáron hatalmas érdeklődés övezte a Friulani két kulcsjátékosának, Kwadwo Asamoah-nak és Mauricio Islának a klubváltását. 


Mindkét középpályás Torinóba tette át a székhelyét kölcsönben, a Juvénak pedig hamarosan döntenie kell, hogy él-e opciós vételi jogával.

A két játékos helyzete merőben eltér, hiszen míg Asamoah alapember, addig Isla csak epizódszerepekhez jutott a szezonban.
 
Egyre több olasz lap véli biztosan tudni, hogy Marottáék végül nem fogják megvásárolni a chilei Islát, mivel a súlyos sérülésből gyógyulgató játékos nem győzte meg őket, a kivásárlási ára pedig igen komoly összeg.

Azt gyakorlatilag mindenki biztosra veszi, hogy Asamoah végleg a Juventusé lesz, az Afrikai Nemzetek Kupája után hetekig formán kívül lévő futballista végre megtalálta önmagát, az elmúlt meccseken kifejezetten jó teljesítményt nyújtott.

Így a duó egyik tagja jó eséllyel visszatér Udinébe, ahol minden bizonnyal tárt karokkal fogadják majd csapatuk egykori legjobbját - bár természetesen az is lehet, hogy újabb érdeklődő tűnik majd fel a színen. 

Bizonyos források arra is gondoltak, hogy a Juve Asamoah megvásárlása mellett megpróbálja újabb egy évre kölcsönvenni Islát, így a következő évben tisztább képet kaphatnának az állapotáról. A calciomercato értesülései szerint viszont Conte nem tart igényt Islára, helyette viszont egy másik udinei labdarúgó fele játékjogát szerezné meg.

Az érintett a fiatal Piotr Zielinski, aki május 20-án tölti majd be a 19. évét. Zielinski lengyel középpályás, pontosabban irányító, tavalyelőtt nyáron érkezett Olaszországba a Zaglebie Lubin csapatától, az Udinese ificsapatában eltöltött egy év után pedig tavaly nyár óta tagja a felnőtt keretnek. 

A lengyel utánpótlás válogatottakban alapember, az Udinesében pedig 6 meccsen kapott idén szerepet, összesen 211 percet játszott és kiosztott egy gólpasszt. Bár nagyon kevésnek tűnhet a 6 meccs, fontos megemlíteni, hogy ezek közül egyet márciusban, további négyet pedig áprilisban jegyez, tehát mostanában kezdett vele komolyabban számolni Guidolin mester. 

A Juvénál pedig talán benne látják Marrone, Verratti és Pogba után Andrea Pirlo következő lehetséges helyettesét.

forrás: azzurri.co.hu