Recent comments

Friss Hírek

Tommasi: Kevés a vizsgálat az alacsonyabb osztályokban



Damiano Tommasi, az olaszországi játékosok szakszervezetének (AIC) elnöke szerint az alacsonyabb osztályokban ritkán esnek át vizsgálaton a játékosok, a témában ezért megbeszélést tartanak a közeljövőben.
Olaszországot valósággal sokkolta a Livorno 25 éves középpályásának, Piermario Morosininek szombati halála. Mint ismert, a játékos a Pescara elleni bajnokin kapott szívrohamot, és már nem tudták megmenteni az életét.
Tommasi a La Repubblicának kifejtette, sürgősen megbeszélést fognak tartani a témában, hogyan lehetne a jövőben megelőzni a hasonló eseteket.
„Az ilyen esetek megmagyarázhatatlanok, tehetetlennek és védtelennek éreztük magunkat. Várjuk a további információkat, de hamarosan megbeszélést fogunk tartani, hogyan lehetne megóvni a játékosok egészségét. A profiknál számos garancia létezik, míg több tízezer amatőr játékos csak nagyon kevés teszten megy keresztül” – mondta Tommasi.  
Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) törölte a teljes hétvégi fordulót a Serie A-ban és a Serie B-ben egyaránt Morosini tragikus halála után.

NSO.hu