Recent comments

Friss Hírek

Marotta: Conte szerződéshosszabbítása szinte automatikus







A Juventus hamarosan új szerződést fog felajánlani Antonio Conte vezetőedzőnek. A témával kapcsolatban a klub sportügyekért felelős általános igazgatója, Giuseppe Marotta nyilatkozott.
„Conte szerződéshosszabbítása szinte automatikus.”, mondta Marotta. „Tiszteleten és barátságon alapuló kapcsolata van a klubbal és Andrea Agnelli elnök úrral. Személye garanciát jelent projektünk számára. Úgy vélem, a megállapodás hamar meg fog születni.”

Marotta szót emelt a rasszizmus ellen is, melyet a klub egyik fő céljának nevezett meg. Ennek előzménye egy a Lega Serie A által kiszabott 30.000 eurós büntetés volt, melyet a Lazio elleni mérkőzésen tapasztalható rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt szabtak ki a klubra.
„A Lega Serie A sportdöntő bizottsága 30.000 eurós büntetéssel, valamint egy figyelmeztetéssel, sújtotta a Juventust, amiért szerda este rasszista rigmusok érték a Lazio játékosát, Diakitét. A helyzet roppant frusztráló. A Juventus igyekszik felszámolni a rasszizmust. Az UNESCO-val közösen részt veszünk az ’Un calcio al Razzismo’ elnevezésű projektben és az utánpótlás szekciónk tulajdonképpen egy soknemzetiségű laboratórium, hiszen valamennyi kontinensről vannak itt játékosok. Mi a játékosok technikai képességeit vesszük górcső alá, nem a bőrszínét. Ezért arra kérjük a médiát, hogy segítse klubunkat e harcában az ehhez hasonló szomorú események elkerülése érdekében.”
juventushungary.hu