Recent comments

Friss Hírek

Marchisio: Sohasem adjuk fel


A Juventus továbbra is menetelni akar, pozitív eredményeket elérni és tovább álmodni. És a java még csak most következik. Conte tanítványainak a Napoli – Juventus bajnokin mutatott kitartásra és alázatra lesz szükségük a vasárnapi rangadón.
2011. november 29-én a Bianconeri kétgólos hátrányból felállva mentette döntetlenre a találkozót s maradt veretlen.„Nem voltam ott – mondta Marchisio a Sky Sport-nak adott interjújában – de könnyen el tudom képzelni azt az ösztönzést, amit szakvezetőnk intézett a csapattársaim felé a szünetben. A második félidőben, melyben csodálatosan álltunk fel, megmutatta a csapat, hogy mennyit is fejlődött az elmúlt évekhez képest.”
E fejlődés aztán az elkövetkezendő hónapokban is érzékelhető volt: „Az első, januári, meccseket, melyeken a karácsonyi szünet, valamint az elmúlt hónapok fáradhatatlan építkezései miatt egy kicsit szenvedtünk, leszámítva hamar sikerült formába lendülnünk és a Chievo, valamint a Genoa ellen ezt meg is mutattuk, mert bár nem sikerült azokon a mérkőzéseken megszereznünk a három pontot, de mindvégig remek játék jellemezte a teljesítményünket. Sikerült elérnünk az első célunkat, bejutottunk a Coppa Italia döntőjébe, de itt nem állunk meg. Továbbra is ezt az utat akarjuk járni, egészen az idény végéig, mert szeretnénk elérni a Bajnokok Ligája kvalifikációt.”
És még talán többet is… „Sohasem adjuk fel. Mi mindig egy célért lépünk pályára: a győzelemért. Ezt tettük az egész szezonban, akkor is, mikor vezettük a tabellát és most is, mikor a Milant üldözzük.”
A végeredmény ellenére, a Juventus már rendkívüli idényt tudhat magáénak, melynek egyszerű az oka:„Biztos vagyok abban, hogy a kemény munkának mindig meg van a gyümölcse. Mindannyian keményen és jól dolgozunk. Különösen azok adnak bele mindent, akik kevesebbet játszanak, melynek köszönhetően az egész keret fejlődik.”
Claudio is javul, ez nyilvánvaló. Ez a legjobb idénye, a pályán és azon kívül is vezéregyéniséggé vált, s sikerült kivívnia Diego Armando Maradona elismerését is. Talán Marchisio a Coppa Italia döntőjében találkozhat is vele. „Ez nagyon megtisztelő dolog. Mikor olvastam a velem kapcsolatos nyilatkozatát, teljesen ledöbbentem és nagyon boldog voltam. Erre nem számítottam. Örülnék, ha tudnék vele találkozni.”
juventushungary.hu