Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nehéz meccs lesz


Antonio Conte szerint a Napoli elleni  esti összecsapás a Bajnokok Ligája szempontjából létfontosságú lesz. A vasárnap esti vendégek a harmadik helyért harcolnak a Lazioval és az Udinese-vel egyetemben.
Egy esetleges győzelemmel a Bianconeri már 14 pontos előnyre tenne szert az Azzurrival szemben, mindemellett megerősítené jövő évi BL tagságát.
„Egy esetleges sikerrel fontos lépést tennék a Bajnokok Ligája kvalifikáció felé. A közvetlen bejutás megszerzése rendkívüli dolog lenne. Azonban résen kell lennünk és igyekeznünk kell kihasználni a Milan váratlan botlását.”
A tréner teljesen tisztában van az előtte álló kihívás erejével s ennek szellemében méltatta csapata aktuális ellenfelét, mely mind Olaszország, mind Európában komoly sikereket ért el.
„Tudjuk, hogy tesztmérkőzést fogunk játszani egy olyan ellenféllel, mely jól teljesített a Coppa Italia-ban. A Bajnokok Ligájában is rendkívüli dolgokat vittek végbe és egy kis rutinnal most az elődöntőben lennének. Nehéz meccs lesz, de csak magunkkal kell törődnünk.”
A beszélgetés ezután a taktikára terelődött, mely kulcsfontosságú lehet Mazzarri Cavani, Lavezzi, Hamsik alkotta háromemberes támadószekciója ellen.
„Mindig azon vagyok, hogy játékosaimat a lehető legjobb állapotba hozzam. Van, amikor mégsem sikerül. Egy adott mérkőzés során azonban tudok változtatni, mert olyan játékosaim vannak, akik két játékrendszerben is képesek jól futballozni. Az Inter és a Milan ellen is 3-5-2-es felállásban kezdtünk, mely a szünet után 4-3-3-ra változott.”
A csapat bajnoki sokoldalúságát követően Contét a holnapi kezdőcsapatról kérdezték.
„Borriello és Quagliarella is kezdhet. Mindketten nagyon motiváltak. Quagliarella már túl van a sérülésén és erőnlétben felveszi a versenyt a keret többi tagjával. Máshogy alakultak volna a dolgok Borriello számára, ha júniusban érkezik, de alkalmazkodott és ez a lényeg.”
juventushungary.hu