Recent comments

Friss Hírek

Del Piero beállt és győztes gólt rúgott a 700. tétmeccsén





A mérkőzés kezdetétől fogva nyomott a Juventus, az első igazán veszélyes helyzet a 6. percben adódott, ám Chiellini középre tett labdáját Quagliarella öt méterről lőtte fölé. A 27. percig gyakorlatilag semmi izgalmas nem történt az összecsapáson, ekkor azonban felgyorsultak az események. A Lazio első veszélyes helyzetét is ez a minutum hozta meg, Ledesma szabadrúgását azonban Buffon hárította.
A következő percekben a Juventus akár 3-4 gólt is szerezhetett volna, hiszen a hazaiak sorra alakítottak ki nagyobbnál-nagyobb lehetőségeket. A 27. percben Chiellini, a 28.-ban pedig Pepe lövését hárította bravúrral Marchetti, azonban a 30. percben már a Lazio hálóőre is tehetetlen volt. Pirlo beadását követően Pepe tette fel mellel ollóra saját magának a labdát, majd hatalmas gólt lőtt az ötös vonaláról (1-0).
A bekapott góltól megtorpant a vendégek kapusa, Marchetti még két nagy védést mutatott be öt percen belül, előbb Vidal tüzelt nagyjából 60 méterről, ám hátraért és szögletre mentett. A 33. percben Quagliarella ismét ordító ziccert hagyott ki, a jobb felsőbe tartó lövést Marchetti szedte ki.
Marchetti igyekezetének (vagy a sok elrontott Juventus ziccernek?) a 45.percben lett meg az eredménye, amikor egy jobb oldali beadást követően Mauri fejelt Buffon kapujába (1-1).
A második félidőt óvatosabban kezdték a csapatok, ám továbbra is a Zebrák voltak fölényben. Ennek megfelelően az első igazán veszélyes helyzet a második játékrészben is a vendégek kapuja előtt alakult ki, méghozzá az 51. percben, amikor Quagliarella tüzelt messziről, lövése azonban megpattant, így a labda elkerülte a kaput.
A 78. percben a csereként beállt Del Piero a 16-oson kívül eresztett el egy lapos bombát, ám a lövést Marchetti magabiztosan védte. Nem sokkal később Del Piero tálalt Lichtsteiner elé, aki egyből középre tette a labdát, amely Chiellini mögé érkezett, így hiába volt jó pozícióban a játékos, a pontatlan labda miatt egy újabb elszalasztott lehetőségről beszélhettünk.
A 82. percben Ledesma kezezett a Lazio 16-osának előterében, a szabadrúgásból pedig a Juventus színeiben a 700. mérkőzésén pályára lépő Del Piero talált be, aki a jobb alsóba tekert, Marchettinek pedig esélye sem volt, ezzel az állás 2-1-re módosult.
A hosszabbítás harmadik percében a rómaiak csereként beállt játékosát, Kozakot még kiállította a játékvezető, ám ezen kívül nem történt semmi említésre méltó a meccs hátralévő részében, így a Juventus mai győzelmével ismét átvette a vezetést a tabellán.


A többi mérkőzésen

A játéknap további összecsapásain is születtek érdekes eredmények, a Napoli például hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget az Atalanta gárdájától. Az Inter hátrányból fordítva győzte le 2-1 arányban a Sienát, de a Roma is hihetetlenül fontos győzelmet aratott, hiszen a fővárosiak 3-1-re verték az Udinesét, így a két csapatot csupán egy pont választja el egymástól a negyedik és az ötödik helyen.
A kiesés ellen folytatott harcban fontos győzelmet szerzett a Lecce, idegenben verte a Catania gárdáját, ráadásul a déliek előtt álló Fiorentina és Genoa egyaránt pontot hullajtott, előbbi a Palermóval, utóbbi pedig a Cesenával remizett. A szintén kiesés ellen harcoló Parma csapata hozta a papírformát, hazai pályán 2-0-ra verte a szinte biztos kiesőnek tekinthető Novarát.





hatharom.hu