Recent comments

Friss Hírek

Inter-Fiorentina: a győzelem reményében

A Serie A 25. fordulójában a nyolcadik helyezett Internazionale az ötödik Fiorentinát fogadja a San Siroban.  


A Milánóiak az élmezőnybe vágynak és ehhez győzelmek szükségesek, főleg hazai pályán. 

Az ellen a firenzei csapat ellen, amely legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt, és nagyon jó formában érkezik a derbire. Két kiváló edző, Roberto Mancini és Vincenzo Montella nagy taktikai csatája is lesz a mai találkozó, amelyen nüanszok dönthetnek valamelyik csapat javára.

Hiszen két  feljövőben lévő gárda találkozik egymással. A hét közi Európa Liga kieséses szakaszában mindkét együttes hazai pályán vívta ki a továbbjutást,  az Inter a Celticet, a Fior a Tottenhamet búcsúztatta csütörtökön. Rácáfolva ezzel arra a feltevésre, hogy az itáliai nagy csapatok nem fél vállról veszik az EL-t.

A két gárda összeállítása a csütörtökön látottakhoz képest valamelyest változni fog.

Internazionale várható kezdő: Handanovic-Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus, Santon-Guarín, Medel, Brozovic-Shaquiri-Icardi, Podolski.

Eltiltott nincs a kék-feketéknél, Nagamoto és Jonathan pedig sérüléssel küzd. Icardi és Guarín gólerős formája feltűnő az utóbbi időben. Különösen utóbbi lő nagy gólokat távolról. Ez nagy előrelépés a tavalyi formájához képest, amikor általában a lelátón üldögélőket riogatta lövéseivel. Egy  dolog ami változatlan maradt, a soha el nem múló lövő kedve. A csapatban  az élmezőnyben van a próbálkozásokat tekintve.

A Newcastle-ből igazolt Davide Santon mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújt, úgy néz ki ezzel megszilárdul a csapat bal oldali védekezése. És a támadása is, hiszen a talján szélső védő gyakorta segíti a támadásokat, sőt néha a kapura is veszélyes.

Bár a Fiorentina ellen több dolga lehet majd hátul, amely a három pontért érkezik Milánóba. Eltiltottjuk nincs a liláknak, de sérültjük akad néhány. 

Tatarusanu, Rossi, Bernandeschi, Mati Fernandez, Borja Valero küzd kisebb nagyobb problémákkal. De aggodalomra nincs oka Montella mesternek, hiszen erős a Fior kerete, minden posztra van két hasonló képességű játékosa a csapatának.

A várható kezdő lehet: Neto-Tomovic, Savic, Rodríguez, Pasqual-Kurtic, Pizarro, Badelj-Diamanti, Babacar, Salah.

De a padon sem kisebb a felhozatal, ott Joaquin, Alonso, Richards, Aquilani, Vargas, Ilicic, Gilardino ! vár bevetésre. Az El meccsen gólt szerző Super Mario Gomez játéka még kérdéses.

A párharc múltjában szemezgetve láthatjuk, hogy utoljára 2012 áprilisában játszott döntetlent egymással a két gárda, azóta hol egyik-hol másik csapat kerekedett felül. Sok gól esik a két együttes mérkőzésein, utoljára a fent említett döntetlen alkalmával nem esett gól. 

A két gárda kiváló formában lévő támadói is garanciát jelenthetnek a gólokra a várhatóan kiélezett mérkőzésen.

forrás: azzurri.co.hu