Recent comments

Friss Hírek

Horrorisztikus lábtörés és római pontvesztés Veronában, kikapott Udinében a Torino

Szörnyű sérülés szakította meg a Roma és a kiesés elől menekülő Chievo olasz bajnoki mérkőzését.


A Roma sorozatban játszott negyedik (a bajnokságban összesen tizenegyedik, a legutóbbi tíz mérkőzéséből a nyolcadik) döntetlenje azt jelenti, hogy a Juventus egy hétfő esti győzelemmel 11 pontosra növelheti az előnyét a tabella élén, a harmadik helyen álló Napoli pedig két pontra zárkózhat a „farkasok” mögé, ha vasárnap este nyerni tud hazai pályán az Inter ellen. 

A mérkőzés utáni első diagnózisok és olasz források szerint Federico Mattiello kettős lábtörést szenvedett (sípcsont és szárkapocscsont).

„Az első pillanatban csak a szabadrúgásra koncentráltam, aztán láttam, hogy nagy a baj. Kőkemény ütközés volt, a lába beragadt az enyém alá, ahogy elesett. Ez egy rettenetes eset, tekintettel arra, hogy milyen fiatal játékosról van szó. A legjobbakat kívánom a felépüléséhez” – nyilatkozta a lefújást követően Nainngolan, a Roma középpályása.  

Chievo–Roma 0–0

A súlyos anyagi gondokkal küzdő Parma és az Atalanta mérkőzése szintén gól nélküli döntetlennel végződött. 

Parma–Atalanta 0–0

Az Empoli és a Genoa is megosztozott a pontokon, ott egy-egy gólt azért láthattak a nézők. Az újonc Empoli 26 forduló alatt 14 alkalommal ikszelt. 

Empoli–Genoa 1–1 (Barba 66., ill. Niang 27.)

 
A többi pályáról hiányzó gólokat bepótolta a 3–2-es hazai győzelemmel záruló Udinese–Torino mérkőzés, ahol egy öngól döntött a pontok sorsáról, míg az első félidőben Antonio Di Natale és Fabio  Quagliarella is eredményes volt. A Torinót legutóbb a Juventus tudta legyőzni a bajnokságban, még novemberben.  

Udinese–Torino 3–2 (Di Natale 17., Molinaro 25. – öngól, Wague 49., ill. Quagliarella 15., Benassi 69.)

forrás: NSO